הוראות הכנה
מרכיבים
לפלפלים
10 -12 פלפלים ירוקים או אדומים לבדוק לפי גודל הסיר
2 בצל בינוני קצוץ דק
כף שמיר או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
1/2 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית כמון
2 כפיות מלח
1/2 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן טחונה
1.250 ג"ר בשר בקר טחון
3 כוסות אורז
2 כפות רסק עגבניות
לרוטב העגבניות
3 כפות גדושוות רסק עגבניות (2 אריזות קטנות)
1 בצל גדול פרוס לגוליאני (חצאי טבעות)
5 כפות שמן תירס
1/2 כפית מלח או חצי כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כף גדושה סוכר
אופן ההכנה
1. מסירים מהפלפלים את חלקם העליון ושוטפים ומניחים בצד (גם את המכסים)
2. שוטפים היטב את האורז ומניחים בקערה
3. מוסיפים פנימה את הבשר והתבלינים ומערבבים היטב עד לעיסה אחידה
4. ממלאים את הפלפלים בתערובת ללא לחץ יתר עד 90 מגובהם כדי שלא יתפוקקו בבישול ומכסים
במכסה הפילפל שהוסר
5. בסיר הבישול מצפים את התחתית בגוליני בצל ומעליו מסדרים את הפלפלים צמודים האחד לשני
6. לרוטב העגבניות
במחבת על כיריים
א. מוסיפים את שלוש כפות השמן עם מעט בצל קצוץ וממביאים אותו לשקיפות מוסיפים רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שצבעו הופך לאדום עמוק מאוד מוסיפים את התבלינים ומטגנים כחצי דקה יחדיו מוסיפים בשלב ראשוני חצי כוס מים ומערבבים היטב ברגע שמסמיך מוסיפים שוב חצי כוס מים כאשר מסמיך מוסיפים עוד כוס מים
ב. שופכים את הרוטב כולו לסיר הבישול האיטי מוסיפים מים רותחים מקומקום עד לכדי כיסוי הפלפלים מכסים ומפעילים את סיר הבישול האישי על HIGH כשעה ומחצה (עד שמבעבע) מנמיכים את AUTO ומבשלים לפחות 4 שעות לבישול ארוף לכל הלילה להעביר LOW כחצי שעה לפני סיום הבישול מומלץ להסיר את המכסה ולהעביר ל HIGH עד להסמכת הרוטב
מקררים כ 10 דקות ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון