הוראות הכנה
מרכיבים
½ בצל
50 גר' מרגרינה
2 עגבניות גדולות אדומות ובשלות(או 6 עגבניות שרי בינוניות).
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות.(או בגביע פלסטי בכמות כפולה)
¾ כוס קטשופ
½ כפית מלח דק.
½ כף סוכר
4 עלי דפנה
מעט זנגביל מגורד טרי (כחצי כפית)
3 כוסות מי ברז (להוסיף עוד מים בסוף עד לשפת הפלפלים)
1 כף תבלין רוטב פיצה (תחליף: כפית מיורן +כף זעתר)
אורז: 2 כפות לכל פלפל למילוי
9-11 פלפלים ירוקים יפים לפי גודל הסיר.
לתוספת בשר: (למי שאוהב מלוי בשר +אורז)
לכל פלפל ממולא: ½1 כף בשר בקר טחון + 1 כף אורז מבושל חלקית.(ראה בהוראות ההכנה)
אופן ההכנה
ההצלחה של בישול הממולאים תלויה בסידור נכון, בצורה ותוכן המילוי.
לבחור סיר רחב ועמוק מספיק להכיל פלפלים עומדים בסידור צפוף.
עומק הסיר יכול להיות כזה שיישארו לפחות כ 2 עד 3 ס"מ מעל לפלפלים העומדים בזמן הבישול.
לחתוך את החלק העליון של כל פלפל כך שיוצר גביע למילוי .
(רצוי לחתוך את כל הפלפלים לאותו גובה הבדלי גובה מקשים על נוזלי הבישול לחדור למילוי בזמן הבישול- ברתיחה איטית).
לשטוף היטב את כל הגרעינים ולנקות חלל פנימי של כל פלפל.
מספר הפלפלים שיכנסו לסיר במצב זקוף וצפוף יקבע את הכמויות של חמרי המילוי. יש לבצע סדור מוקדם של הפלפלים הזקופים בסיר ולוודא שאחד תומך בשני בלחיצה . אחרי בדיקת סידור מוקדם ספור את הפלפלים וחשב כמויות למילוי. (מספר כפות האורז = מספר הפלפלים X 2 )
להכין כמות אורז לפי מס' הפלפלים , לשטוף היטב. להשרות כ-½ שעה במים עם מעט מלח ומעט שמן זית, לערבב מפעם לפעם בזמן ההשריה. לאחר ההשריה לבשל בכלי נפרד, עם כמות מים פי 2 מנפח האורז בתוספת מעט מלח ומעט שמן במשך 5 דקות במיקרוגל.
לשפוך את מי הבישול.
בצל לקצוץ לקוביות קטנות ולטגן עם מרגרינה בסיר עד שישחים קלות. לחלוט את העגבניות במים רותחים לקלף ולרסק במעבד מזון.
להוסיף שאר החמרים (חוץ מן האורז) לסיר עם הבצל המטוגן ולבשל תוך ערבוב 10 דקות מן הרתיחה.
להוסיף לאורז המבושל חלקית, כמות נדיבה מתבשיל רוטב העגבניות לעיל ולערבב היטב כך שכל האורז יקבל גוון וטיבול טוב. אפשר גם להוסיף מעט קטשופ לאורז כדי לקבל צבע עשיר יותר למילוי (בשלב זה אפשר להוסיף בשר טחון אם רוצים)
להעמיד את הפלפלים הריקים בסיר בצפיפות בצורה זקופה.
בעזרת כף למלא את הפלפלים שבסיר בתערובת האורז (או האורז והבשר) גובה המילוי לא יעלה על 7/8 נפח חלל כל פלפל.
עם השלמת המילוי להוסיף בזהירות שארית נוזל התיבול שנשאר מן האורז ומים בין הפלפלים עד שיגיעו בדיוק לשפת הפלפלים.
להביא לרתיחה ולוודא שהנוזלים גולשים לתוך הפלפלים. אפשר להוסיף מהנוזלים שליד הפלפלים ולכסות את המילוי בפלפלים שלא הגיעו אליהם הנוזלים. כדי להשיג אחידות בערבוב אפשר להרים את הסיר מן האש ולערבב בזהירות ע"י תנועות סיבוב עדינות. להחזיר לבישול מכוסה חלקית על אש קטנה ½ שעה.
הערה: כרגיל נהוג למלא אורז ובשר - אני מעדיף רק אורז והתוצאות מעולות אם מדייקים בפרטי ההכנה
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון