הוראות הכנה
מרכיבים
6 פלפלים ירוקים לא קטנים
1 עגבנייה
100 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
½ ק"ג בשר עגל טחון
¾ כוס אורז
6 כפות שמן זית
½ בצל פרוס דק
½ בצל קצוץ דק
100 גרם שעועית ירוקה טרייה קצוצה
2 שיני שום קצוצות דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 עלי ריחן קצוצים דק
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
½2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
במחבת מחממים מחצית מכמות השמן. מטגנים קלות את הבצל הקצוץ ומחצית מכמות השום עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות ומחצית מהצ'ילי ומטגנים כשתי דקות ביחד. מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים עוד דקה ביחד. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי פירור הבשר על ידי לחיצתו למחבת ו"חיתוך" שלו בעזרת כף עץ. מוסיפים את האורז אחרי מספר דקות וחצי כוס מים. מתבלים בכפית פפריקה מתוקה וכפית מלח ומבשלים עד לאידוי הנוזלים. מכבים את האש ומפזרים מעל את הפטרוזיליה.
חותכים לעגבנייה את הכיפה ומרוקנים את תוכנה. קוצצים את תוכן העגבנייה ושומרים בצד. מסירים את הכיפות של הפלפלים ומנקים את תוכנם מהגרעינים. שומרים את הכיפות של הפלפלים ושל העגבנייה.
מחממים את יתרת השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.מוסיפים את השום הנותר ואת יתרת הצ'ילי ומטגנים כדקה ביחד. מוסיפים את בשר העגבנייה, רסק העגבניות, הפפריקה הנותרת ומעט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי שליש מגובה הסיר ומנמיכים את האש לאחר ערבוב קל. ממלאים את הפלפלים והעגבנייה במלית הבשר והאורז ומניחים בצורה מסודרת בתוך הסיר. מכסים את הסיר ומבשלים כך כשעה ורבע.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון