הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
4-5 פלפלים או גמבות
כ-½ כוס חומץ
מעט סוכר (לפי הטעם)
מעט מלח
מספר שיני שום קלופות ופרוסות דק
אפשרות גיוון:
אורגנו יבש, מעט גרגירי חרדל
אופן ההכנה
מטגנים או קולים את הפלפלים (או הגמבות) עד ריכוך מלא.
מוציאים את הגבעול (נשלף בקלות עם הגרעינים) שומרים את הנוזל הניגר מן הפלפלים (או הגמבות). מעבירים לכלי אחר את הפלפלים או הגמבות. בכלי נפרד, עם נוזלי הפלפלים, מוסיפים את החומץ מתחילים ב-½ כוס , מעט מלח, מעט סוכר ושיני השום הפרוסות. מערבבים ,טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצקים את התחמיץ על הפלפלים או הגמבות .
מעבירים לצנצנת עם מכסה. מקררים לגמרי.
מוכן עם גמר הקירור וטעים יותר אחרי ספיגת טעמים במקרר לאחר מספר שעות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון