הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק'ג חומוס שהושרה במים יום קודם!
2 בצלים גדולים.
ראש שום קלוף.
2 פרוסות לחם שחור שרוי במים.
חצי כוס קמח.
צרור פטרוזיליה.
50 גרם כוסברה טחונה.
50 גרם כמון טחון.
50 גרם חוויג' למרק.
4 שקיות אבקת אפיה.
מלח.
מים לפי הצורך.
אופן ההכנה
מסננים את המים מהחומוס וטוחנים אותו יחד עם 2 הבצלים, שני השום, הלחם,והפטרוזיליה. מוסיפים את יתר התבלינים, הקמח, אבקת האפיה, המלח ומים עד לקבלת בצק שאפשר ליצור ממנו כדורי פלפל !
מחממים בסיר שמן עמוק לחום גבוה (אפשר לבדוק את חום השמן עם כף עץ כאשר עולות בועות השמן חם).בידים לחות יוצרים כדורי פלפל ומטגנים בשמן עד לצבע חום בהיר בינוני.
מגישים בפיתות רצוי עבודת יד, סלט ירקות, חמוצים, וטחינה.
מעדן , בתאבון!
מגיש:
מקור: ידע אישי מנסיון
שתף את המתכון