הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג פלפלים ירוקים גדולים חריפים
250 גרם עגבניות חלוטות, קלופות, נקיות מגרעינים וקצוצות
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
שמן לטיגון
למילוי:
500 גרם פילה לבן של דג ים
1 תפו"א מבושל ומעוך לפירה
150 גרם פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
1 פרוסת לחם מפוררת
4 כפות שמן זית
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
50 גרם הריסה
1 כפית פפריקה מתוקה
4 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מוציאים בזהירות את גבעולי הפלפל החריף, בעזרת משיכה עדינה (בהתחלה משקיעים את הגבעול פנימ ואח"כ מושכים), מנקים מגרעינים ושומרים את הפלפלים עם הגבעולים בצד.
חולטים את הדג במי מלח למשך כעשר דקות. קוצצים את הדג היטב. מערבבים את הדג הקצוץ עם יתר חומרי המילוי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים בה קלות את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כך כחמש עד שבע דקות לקבלת רוטב סמיך.
ממלאים את הפלפלים בתערובת הדג בזהירות (לא לפגוע בפלפל). סוגרים עם גבעול. מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הפלפלים כשלוש דקות בשמן רותח.
מניחים מהרוטב במרכז צלחת ההגשה. מעל מניחים שני פלפלים לכל סועד. מגישים חם.
מגיש:
מקור: קולינריה טוניסיה
שתף את המתכון