הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
8 פלפלים אדומים בינוניים
או קישואים עגולים
למילוי
1 1/2 כוסות בורגול עבה
2 גזרים
2 בצלים גדולים
1/2 חבילה שמיר
4-5 גבעולי סלרי עלים
1 כף פפריקה
קמצוץ ציפורן טחונה חובה
1 כפית פלפל גרוס עבה
1 כפית כמון
4 שיני שום כתושות
1/2 - 1/4 כוס שמן זית לטיגון
לרוטב
4 עגבניות בשלות כלופות וחתוכות לקוביות
פלפל שחור לתיבול
1 כוס ציר עוף או 1 כף מרק עוף מומסת במים רותכים
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
הכנה
מניחים את 1 1/2 כוס בורגול עבה בכלי עמוק ממלאים מים קרים עד
לכיסוי ומניחים להתפחה למשך שעה לערך
במקביל קוצצים בקוצץ את כל ירקות המילוי עד לקבלת
גרגירים בגודל אורז במחבת די גדולה שופכים את חצי כוס שמן הזית
ומוסיפים את הירקות לאידוי ובישול/טיגון יש לערבב מידי פעם עם כף
עץ מוסיפים את התבלינים ומאדים עד שכל הירקות והגזר רכים
למדי ומוכנים לאכילה.
לוקחים את המילוי ומערבבים עם הבורגול המותפח ממלאים כל פלפל ואף
דוחסים מעט מסיימים את המילוי בגבשושית מחוץ לפלפל.
בתבנית חסינת אש או תבנית אלומיניום מסדרים את הפלפלים בצמידות זה
לזה שופכים מעל את כוס מרק העוף והתבלינים לרוטב ומעל מפזרים את העגבניות הקצוצות
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל 160 מעלות
ל 45 דקות מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון