הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פילה טונה אדומה טריה
3 כפות שמן בוטנים (אפשר שמן אחר, אבל לא שמן זית)
500 גרם פסטה פנה
60 גרם ג'ינג'ר טרי, מגורר
8 שיני שום
1 פלפל חריף
4 כפות מיץ לימון
1 כוס עלי כוסברה, קצוצים
כף רוטב דגים Nam-Pla (להשיג בחנויות המתמחות במוצרי המזרח הרחוק)
אופן ההכנה
1. פורסים את הטונה לרצועות באורך 7 ס"מ, במחבת מחממים שמן בוטנים, וכשהוא חם מאד
2. מטגנים את רצועות הטונה טיגון מהיר כך שהן מתקבלות צרובות ופריכות מבחוץ. שומרים בצד
3. מבשלים את הפנה במי מלח רותחים לפי הוראות היצרן ומסננים.
4. במחבת מחממים מעט שמן בוטנים ומטגנים קלות ג'ינג'ר, שום, פלפל חריף ומיץ לימון ורוטב דגים.
5. מוסיפים את הפסטה, הטונה והכוסברה, מקפיצים במהירות ומגישים.
6. בתאבון
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון
