פירושו המילולי של השם פנפורטה (Panforte) הוא "לחם חזק". זוהי, לאמתו של דבר, מעין עוגת פירות המושרשת עמוק בהיסטוריית האוכל של טוסקנה והיא מוכרת כבר מתקופת ימי הביניים. מקובל לחשוב שמקום הולדתה הוא בסיינה ובמקור היא מכילה 17 מרכיבים שונים, כמספר הרובעים בסיינה. החומרים המקוריים שמהם נעשתה העוגה היו: דבש, סוכר, מלון מזוגג, לימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, קוריאנדר, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, מייס, פלפל, קמח, מים וחום. המתכון שלנו הוא פחות מורכב, אולם התוצאה אינה נופלת מזו המקורית.
|
|
פירושו המילולי של השם פנפורטה (Panforte) הוא "לחם חזק". זוהי, לאמתו של דבר, מעין עוגת פירות המושרשת עמוק בהיסטוריית האוכל של טוסקנה והיא מוכרת כבר מתקופת ימי הביניים. מקובל לחשוב שמקום הולדתה הוא בסיינה ובמקור היא מכילה 17 מרכיבים שונים, כמספר הרובעים בסיינה. החומרים המקוריים שמהם נעשתה העוגה היו: דבש, סוכר, מלון מזוגג, לימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, קוריאנדר, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, מייס, פלפל, קמח, מים וחום. המתכון שלנו הוא פחות מורכב, אולם התוצאה אינה נופלת מזו המקורית.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן
כוס וחצי שקדים קלופים וקלויים
2 כפיות אבקת קינמון
50 גרם קליפות לימון מסוכרות, חתוכות לחתיכות קטנות
200 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לחתיכות קטנות
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
כוס ו-1/3 אבקת סוכר
1/2 כוס דבש
כוס ו-3/4 קמח
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים ביחד את השקדים, האגוזים, הקליפות המסוגרות והפירות המיובשים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
שמים את הסוכר, הדבש, וכפית אחת מים במחבת בעלת תחתית עבה ומחממים על חום בינוני עד שהסוכר נמס.
מגדילים את האש עד שהעיסה מתחילה לבעבע ומערבבים עם כף עץ עד אשר נוצר קרמל חום בהיר.
שופכים את הקרמל על תערובת השקדים, הפירות והקמח ובוחשים היטב.
מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אפייה בקוטר של 20 ס"מ ואופים כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור. מניחים להתקרר ומפזרים מעל סוכר וניל.
מגיש:
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון