הוראות הכנה
מרכיבים
700 ג' קמח
½ ליטר מים
½ שקית שמרית (25 ג') או 2 כפיות גדושות שמרים יבשים
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה
1.שמים את כל החומרים חוץ מהמלח בקערה של המיקסר ומערבבים בקרס הלישה. מערבבים כדקה.
2.מוסיפים את המלח ומערבבים שוב 2-3 דקות.
3.בעוד העיסה די רכה ודביקה. מורחים את פניה במעט שמן, מכסים במגבת נקייה ומניחים
לתפוח כשעתיים. עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4.מכים באגרופים את הבצק התפוח עד שהוא מצטמק, מורחים שוב במעט שמן, מכסים
ומתפיחים שוב לשעה.
5.שוב מצמקים את נפחו של הבצק בכמה מכות אגרוף. מניחים על הבצק יריעת פלסטיק לא
הדוקה, מכסים את הקערה במגבת מטבח ומשאירים לילה במקרר.
6.מעבירים את הבצק למשטח. מקומח ולשים עד שהבצק לא דביק (ולא יותר). אם יש צורך
מוסיפים מעט קמח. הבצק גמיש מאוד, חלק וקטיפתי, ותוך כדי לישה רואים את הבועות
מתפתחות בו.
7.יוצרים כדורים במשקל 50 ג' (פינג פונג) . מניחים את הכדורים על מגש מקומח היטב,
במירווחים של 5 ס"מ זה מזה. אפשר לשים בשלב זה בקופסה מקומחת, ולהקפיא. לפני
האפייה מפשירים, ומתפיחים שעה.
8.כשכדורי הבצק תפחו, מותחים אותם לגודל המתאים ביד. אין צורך להשתמש במערוך כי הבצק גמיש חלק וקל מאוד למתוח אותו ביד.
9.לרדד את הבצק לעלה דק (2 מ"מ עובי).
10.לקרוץ עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. לשים כף גדושה מהמלית, לסגור את עיגול הבצק
ולחתום היטב כדי שהמלית לא תנזל החוצה.
11.להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
12.להבריש את הפנצרוטי ברסק עגבניות (אפשר לדלל במעט שמן) או בשמן זית או ללא כלום.
לאפות עד שהבצק אפוי.
לאכול מיד. אפשר להקפיא, אבל למה?
*** ניתן לטגן בשמן עמוק
מליות:
בטעם פיצה:
3-4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ גס
אורגנו
זיתים קצוצים
1 קופסה עיגולי מוצרלה קטנים חתוכים לשניים
לאדות במעט שמן זית את הבצל עד שקיפות. להוסיף את העגבניות הקצוצות. לאדות ביחד עד שהעגבניות מתרככות מעט. להוסיף את האורגנו והזיתים. לצנן מעט. להוסיף את המוצרלה ולהניח בצד.
מלית מנגולד או תרד וזעתר
1 צרור עלי מנגולד
1 בצל קצוץ גס
1 קופסה של עיגולי מוצרלה קצוצים או גבינה צהובה מגוררת גס
שמ"ז
זעתר (טרי או כתבלין)
לאדות את הבצל במעט שמן זית. להוסיף את עלי המנגולד שטופים וקצוצים דק למדי, ללא הגבעול הלבן. לאדות עד שינבלו מעט.
להוסיף את הגבינה הצהובה ולערבב.
מלית חצילים
פרוסות חצילים מטוגנות
המון טימין - עלים בלבד
פלפל שחור
גבינה צהובה או מוצרלה או בולגרית מגוררת, למי שמעדיף
לרדד את הבצק לעלה דק (2 מ"מ עובי).
לקרוץ עיגולים בקוטר של 10 ס"מ. לשים כף גדושה מהמלית, לסגור את עיגול הבצק ולחתום היטב כדי שהמלית לא תנזל החוצה.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
להבריש את הפנצרוטי ברסק עגבניות (אפשר לדלל במעט שמן) או בשמן זית או ללא כלום.
לאפות עד שהבצק אפוי.
לאכול מיד. אפשר להקפיא, אבל למה?
להוסיף את הזעתר, לערבב, להסיר מהאש ולצנן מעט
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון