הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג גבינת "טוב טעם" או טוברוג (ניתן למצוא ברשתות)
½ מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
½ כוס קמח תופח
3-2 כפות פירורי לחם
100- גרם חמאה
מלח או סוכר
אופן ההכנה
1. מעבירים את הגבינה דרך מסננת רשת דקה. מוסיפים ביצים, קמח, פירורי לחם וסוכר או מלח ומערבבים (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט שמנת חמוצה, ואם היא דלילה מדי, מוסיפים עוד מעט פירורי לחם).
2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ושטוחה ומטגנים לביבות שטוחות, עד שהן מזהיבות. הופכים ומטגנים גם את צידן השני.
מגישים חם, עם שמנת חמוצה.
ללביבות מלוחות אפשר להוסיף עירית קצוצה.
ללביבות מתוקות ניתן להוסיף צימוקים, פלחי פרי ו/או תמצית וניל.
אפשר להגיש עם ריבה טובה או עם מחית פרי
מגיש:
מקור: סבטלנה
שתף את המתכון