חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פנקייק מצרי - "אל קטאיף"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מצרי
פנקייק מצרי - "אל קטאיף"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מצרי
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות קמח תופח (המכיל כבר אבקת אפיה)
½1 כוסות מיץ תפוזים (אפשר גם משומר) או ¾ כוס חלב מהול ב-¾ כוס מים
1 ביצה
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למילוי:
150 גרם אגוזים קלויים וקצוצים גס
שמן לטיגון
לסירופ:
½1 כוס סוכר
½ כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לעיסה:
לערבב היטב את כל החמרים, עד שתתקבל עיסה
אחידה וחלקה מאד. במחבת 'חם מאד ומרוח במעט
שמן, לצקת כף גדושה של עיסה. להטות את המחבת
בתנועה סיבובית כדי שהחביתית תימרח ככל האפשר
על המחבת מבלי שתאבד צורתה העגולה. להניח שוב
את המחבת על אש בינונית וכאשר תתחיל החביתית
להתייבש ולהינתק מהמחבת, להפוך אותה בעזרת מרית
ולהניח לצד השני להתייבש אף הוא למשך דקה, אך לא
יותר.
תתקבל חביתית קטנה ועגולה (כ-8 ס"מ קוטר). לא רצוי
לטגן יותר מחביתית אחת או שתים בכל פעם.
לחזור על פעולת הטיגון והכנת החביתיות עד לגמר
הבלילה.
מלית האגוזים:
להניח מעט אגוזים קצוצים על כל חביתית עגולה, לקפל
את החביתית לשניים מעל המלית, להדק את הקצוות
בעזרת מזלג ולטגן את הסהרון בשמן חם ועמוק, משני
הצדדים.
לאחר הטיגון, לנקז את הסהרונים על מגבות נייר ולקרר.
לסירופ:
להרתיח את כל החמרים של הסירופ למשך כ-2 דקות,
להוריד מעל האש ולהניח את הקטאיף שהתקררו לתוך
הסירופ החם. לדאוג שכל הקטאיף יטבלו בסירופ עד
שיספגו אותו כליל.
להגיש לאחר שהתקרר.
מגיש: סיטרין
מקור: לבנה זמיר
שתף את המתכון