הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 כוסות קמח לבן
½ כוס חלב
1 ביצה
1 כפית שמרים יבשים
1 כף חמאה מומסת
½1 כוסות מים
½ כפית מלח או סוכר עם קמצוץ מלח
לזיגוג וטעם:
¼ חבילה חמאה
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים היבשים
2. מוסיפים את כף החמאה המומסת הביצה ושאר החומרים
3. מערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה
4. מניחים בצד ל 10 דקות עד שהשמרים יתפחו.
5. מחממים מחבת טפלון עם מריחה דקה של חמאה או מחמאה (רק לפנקייק הראשון)
6. לוקחים מהעיסה בכף מצקת ויוצקים למחבת תוך טילטול קל לפיזור העיסה
על כל שטח המחבת מנמיחים את האש לבינונית.
7. העיסה תתחיל להתמלא בחורי אוויר.
8. הפנקייק מוכן כאשר רואים בעין שאין יותר בצק חי.
9. מורידים לצלחת הגשה ומורחים בחמאה.
מגיש:
מקור: קמיליה
שתף את המתכון