הוראות הכנה
מרכיבים
1.עשר עגבניות שרי בשלות
2.עשרה בצלצלים או בצלי שאלוט
3.עשר שיני שום
4.עלי תימין מארעה גבעולים
5.שניים שלושה חזות עוף במשקל כולל של 300 גרם לערך
6.שתי כפות צנוברים
7.פלפל שחור
8.מלח
9.ספגטי
10.צרור קטן של בזיליקום
11.ארבע כפות שמן זית
12.פרמז'ן להגשה
אופן ההכנה
1.חותכים את העגבניות לרבעים.
2.קולפים את הבצלצלים וחותכים לחצאים או רבעים בהתאם לגודל.
3.מקלפים את שיני השום
4.מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את האש לאש קטנה, מכסים את המחבת ומטגנים עד שהעגבניות הגירו את המיצים שלהן.
5. מוסיפים את הבצלים והשום ומתבלים בפלפל שחור, מלח ותימין ומבשלים עוד מספר דקות עד שהבצל מזהיב.
6.חותכים את חזה העוף לפיסות בגודל של ס"מ וחצי על ס"מ וחצי ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.
7.מוסיפים את העוף למחבת מערבבים קצת ומכסים שוב לבערך עוד כ-5 דקות שהעוף יתבשל בעזרת האדים, כשמוכן מכבים את האש.
8.מבשלים את הספגטי בהרבה מים ומעט מלח. כאשר הספגטי מוכן מסננים אך לא שוטפים.
9.מעבירים את הספגטי למחבת עם הקוביות חזה העוף והרוטב ומוסיפים מעט בזיליקום קצוץ ומערבבים היטב.
10. קולים את הצנוברים כשתי דקות במחבת חמה, ללא שמן תוך כדי ערבוב.כשמוכן מפזרים מעל הפסטה יחד עם פרמז'ן מגורר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון