הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה של פסטה (מכל סוג שהוא שאתה אוהב)
1/2 קילו בשר טחון
1/4 כוס שמן צמחי לטיגון הבשר והבצל
1/2 כף פילפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית קינמון, פלפל אנגלי + מלח לפי הטעם
1 בצל גדול קצוץ דק
4-5 שיני שום, כתוש דק
3/4 כוס טחינה מדוללת לרמת יוגורט או 3/4 כוס יוגורט
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוץ דק
1 כפית נענע קצוצה
3/4 כוס שקדים (חצויים או כוס שבבי)
1/4 של צנוברים שלמים
מלח לפי הטעם
1/2 כפית שמן אגוזים
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מסננים ומוסיפים כפית שמן)
2. במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את הבשר את הפילפל, כינמון, פלפל אנגלי, ואת השום הפרוס מערבבים את הכל ועם מזלג מערבבים.
3. בפירקס מניחים למטה את הפסטה ושופכים מעל את הטחינה/ יוגורט ומכניסים לתנור ב250 מעלות ל 5 דקות
4 מוציאים ומעל מפזרים את הבצל והבשר מוסיפים את הפטרוזיליה נענע והשקדים הקלוי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון