חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה טורטליני בנוסח הציידים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מדהים טעים בטרוף
פסטה טורטליני בנוסח הציידים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה מדהים טעים בטרוף
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גרם (¾1 כוסות) קמח
5 חלמונים
קורט מלח
1 כפית שמן זית
למלית:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1/2-1 פלפל צ?ילי ירוק קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
500 גרם בקר טחון (רצוי שפונדרה)
1 עלה מרווה
1 ענף תימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 ענף תימין
1 עלה מרווה
1/2 כוס אפונה (טרייה או קפואה)
12 פטריות שמפיניון חצויות
12 פטריות פורטובלו קטנות פרוסות
(1/2 כוס) יין לבן
(1/2 כוס) שמנת מתוקה
(1/2 כוס) ציר בקר או חצי כוס מרק בקר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: עורמים קמח בגבעה על משטח עבודה. יוצרים גומה במרכז, מוזגים לתוכה חלמונים, שמן ומלח ומערבבים בהדרגה מהפנים כלפי חוץ, קודם במזלג ואחר כך בידיים, עד לקבלת בצק. לשים 5 דקות, מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל, גזר, צ?ילי ושום. מוסיפים בשר, מרווה ותימין. מטגנים בעדינות כ-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
3. ממלאים את הבצק: מרדדים את הבצק לעלה דק בעזרת מערוך או מכונת פסטה ביתית. קורצים עיגולים בקוטר של כוס, ומניחים במרכז כל אחד כפית מתערובת הבשר. מרטיבים את שולי הבצק ומקפלים לחצי סהר. מצמידים את הקצוות לצורת כתר, תוך לחיצה עדינה על מרכז הטורטליני.
4. מכינים את הרוטב ומבשלים בו את הטורטליני: מחממים שמן זית בסיר קטן ומטגנים בצל, שום, תימין ומרווה, עד שהשום והבצל מזהיבים מעט. מוסיפים אפונה, שמפיניון ופורטובלו, יוצקים יין לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומצמצמים בחצי. מוסיפים שמנת וציר בקר ומצמצמים עד שהרוטב הופך סמיך.
5. מבשלים את הטורטליני במים רותחים ומומלחים כ-5 דקות, עד שהם צפים. מעבירים לרוטב, ומחממים יחד 2 דקות.
מכינים מראש: אפשר למלא את הטורטליני ולשמור בהקפאה. כשמתחשק, פשוט זורקים אותם קפואים למים רותחים ומבשלים 7 דקות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון