חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה מוקרם ברוטב שמנת פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיוחד של מאכלים הקשורים לרוטב שמנת פיטריות כגון פסטה מוקרם שמנת פיטריות.
פסטה מוקרם ברוטב שמנת פיטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מיוחד של מאכלים הקשורים לרוטב שמנת פיטריות כגון פסטה מוקרם שמנת פיטריות.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה פנה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע קרם פרש
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
150 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
רבע כוס יין לבן יבש
שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת "אל דנטה" (רך בחוץ ומעט קשה יותר בפנים - לא מוכן לגמרי). מסננים ומניחים בצד.
במחבת מחממים מעט שמן לטיגון. מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ביחד כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הקרם פרש והיין הלבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומצמצמים את כמות הנוזלים לכדי מחצית. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומסירים מהאש.
מעבירים את הפסטה לתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהים (מעין כלי חרס). יוצקים את הרוטב על הפסטה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות עד רבע שעה לקבלת גוון שחום ויפה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון