הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה פסטה פנה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע קרם פרש
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
150 גרם פטריות פורטבלו פרוסות
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
רבע כוס יין לבן יבש
שמן לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת "אל דנטה" (רך בחוץ ומעט קשה יותר בפנים - לא מוכן לגמרי). מסננים ומניחים בצד.
במחבת מחממים מעט שמן לטיגון. מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ביחד כדקה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הקרם פרש והיין הלבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומצמצמים את כמות הנוזלים לכדי מחצית. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומסירים מהאש.
מעבירים את הפסטה לתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהים (מעין כלי חרס). יוצקים את הרוטב על הפסטה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות עד רבע שעה לקבלת גוון שחום ויפה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון