הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פסטה יבשה (רצוי פוזילי) מבושלת מחצית מהזמן המצויין על האריזה
4 פלפלים יבשים מתוקים, רחוצים ונקיים מזרעים - חצויים לאורך
4 שיני שום קצוצות
1 כוס (לאחר שהושרו ובושלו ) גרגירי חומוס שבושלו במי מלח
3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
8 נקניקיות מרגז מאיכות טובה מטוגנות במחבת עם מעט שמן זית (לא לגמרי - כחצי דרך)
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 כוס מים
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את שמן הזית, העגבניות, הפלפלים היבשים ושיני השום
ומטגנים כמה שניות.
2.מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והפפריקה ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים כ-5 דקות.
3.קוצצים גס את הנקניקיות המטוגנות ומוסיפים למחבת. מביאים שנית לרתיחה ומוסיפים את
הפסטה המבושלת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
4.יוצקים לצלחות ומזלפים שמן זית.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן ממסעדת רפאל (צילום: ירון ברנר)
שתף את המתכון