חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה פונדוטה תוצרת בית של גימי אוליבר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פונדוטה טליאטיני ברוטבפודו עמוק
פסטה פונדוטה תוצרת בית של גימי אוליבר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פונדוטה טליאטיני ברוטבפודו עמוק
הוראות הכנה
מרכיבים
לפסטה
2 כוסות קמח רצוי מחיטת דורום או קמח לבן רגיל
2 ביצים,
כף אחת שמן זית
כף אחת מים
חצי כפית מלח
לרוטב פונדטה
1 מיכל שמנת מתוקה 16%
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
1/4 כוס גבינת טל העמק מגוררת
גרד אגוז מוסקט
מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
2 חלמוני ביצים
2 גבעולי ברוקלי פרוסים לדסקיות דקות
1 כף צנובר קלוי מעט על מחבת
אופן ההכנה
אופן הכנת הפסטה
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח במעבד מזון .
2. מוסיפים את הביצים.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח.
4. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים
במקרר לחצי שעה.
6. מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות
ארוכות ודקות.)פטנט לחיתןך ראה בסוף(
את רצועות הבצק החתוכות מניחים ליבוש על מגבת
נקייה.
7. מבשלים במים רותחים ביחד עם דסקיות הברוקלי במשך 3 עד 4 דקות. עד
שהיא 'אל-דנטה' (כלומר "על השן"). ביטוי
שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש
שיש בה קושי מסוים. רוצים מעט יותר רך תנו לה עוד דקותיים
לרוטב הפונדטה
בקערת פירקס מערבבים את כל החומרים פרט (לחלמוני הביצים ולגבעולי הסלרי והצנובר) ומניחים על סיר המים שאנו מרתיחים בעבור הפסטה ומערבבים מעת לעת כשהמים בסיר הגיעו לרתיחה מוסיפים את חלמוני הביצה תוך טריפה מהירה של המסה ומבשלים כ דקותיים יחדיו ומסירים מהאש
מוסיפים את הפסטה לסיר ומניחים את הרוטב עם הקערה מעל הסיר בחזרה ומערבבים
בנית המנה
מסננים את הטאליטני ומעבירים למחבת טפלון מוסיפים את הרוטב מערבבים תוך הקפצה
מוסיפים את דסקיות הברוקלי והצנובר ומגישים בעודו חם
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון