הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג חסילונים מקולפים ונקיים
¼ כוס יין לבן
½ ליטר שמנת
50 גרם חמאה
1 כף שמן זית
50 גרם פרמזן מגוררת
4 עלי ריחן חתוכים לרצועות
½ ק"ג פסטה (פנה)
4 שיני שום פרוסות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
במחבת בעלת שוליים גבוהים שמים חמאה, שמן זית, שום וחסילונים. ומטגנים ביחד כשתי דקות. מוסיפים את היין וממליחים ומפלפלים. מוסיפים את השמנת וחצי מכמות הפרמזן ומבשלים כדקה לקבלת מרקם קרמי של השמנת. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים לתוך הרוטב. נותנים רתיחה קלה של חצי דקה ומגישים. מקשטים בפרמזן שנותרה וברצועות הריחן.
מגיש:
מקור: שף שי גוטמן ממסעדת ג'קו מאכלי ים
שתף את המתכון