הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי פרגית
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
שקית שקדים פרוסים מולבנים
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום
5 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף גדושה קינמון
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כפית מחוקה של כמון
מלח
פלפל שחור טחון
חבילת עלי פילו (סה"כ צריך 10 עלים)
200 גר' חמאה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן זית עד שישחים קלות ומניחים בצד להתקרר.
צולים את נתחי הפרגית במעט שמן (קנולה או סויה) על מחבת פסים כבדה עד שהם מוכנים.
קולים את השקדים להשחמה קלה.
לאחר שהמצרכים התקררו, מכניסים למג'ימיקס וטוחנים. מוסיפים רבע כוס שמן זית, את שיני השום, פטרוזיליה מיובשת, ג'ינג'ר, קינמון, אבקת סוכר, כמון, מלח ופלפל וטוחנים שוב במשך דקה עד להתמזגות הרכיבים.
ממיסים את החמאה (להיזהר לא לשרוף) בסיר קטן.
על משטח העבודה מכינים עלה פילו, מושחים את כולו בחמאה ע"י מברשת. מניחים עליו עלה פילו נוסף, ומושחים גם אותו בחמאה. אם אחד מעלי הפילו נקרעו קצת אפשר להוסיף עלה נוסף מלמעלה (וכמובן למשוח בחמאה).
חותכים את עלי הפילו ל-6 רצועות זו לצד זו בעלות עובי זהה - החיתוך מתבצע בחלק הצר של הפילו (ולא באופן שיתקבלו רצועות צרות וארוכות מדי!).
בקצה התחתון של כל רצועת פילו מניחים ערימה קטנה של התערובת שהכנו קודם.
מקפלים את רצועות הפילו באופן הבא:
לוקחים את הפינה התחתונה הימנית, כאשר השמאלית נשארת במקומה, ומקפלים שמאלה ולמעלה לצורת משולש, המכיל בתוכו את המלית. עכשיו הפינה שקיפלנו קודם נותרת במקומה והפינה שקודם היתה במקומה מקופלת למעלה, כך שנשמור על צורת המשולש. ממשיכים לקפל בצורה זו עד סוף רצועת הפילו, כך שמתקבל משולש שבתוכו מלית הפרגית העטופה בכמה שכבות פילו.
מכינים כך 30 משולשים.
מחממים היטב שמן עמוק עם צ'יפסר או סיר עם רשת, ומטגנים את המשולשים עד להשחמה קלה (כ-2 דקות).
מגישים 2-3 משולשים לאדם, כאשר ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה, לעיצוב הגשת המנה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון