חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטיה פרגית, שקדים ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי פילו ממולאים בפרגית בגריל, שקדים, בצל מטוגן ותבלינים מתוקים - מנה ראשונה מטוגנת עם טעם של עוד...
פסטיה פרגית, שקדים ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עלי פילו ממולאים בפרגית בגריל, שקדים, בצל מטוגן ותבלינים מתוקים - מנה ראשונה מטוגנת עם טעם של עוד...
הוראות הכנה
מרכיבים
4 נתחי פרגית
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
שקית שקדים פרוסים מולבנים
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום
5 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף גדושה קינמון
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כפית מחוקה של כמון
מלח
פלפל שחור טחון
חבילת עלי פילו (סה"כ צריך 10 עלים)
200 גר' חמאה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ ב-2 כפות שמן זית עד שישחים קלות ומניחים בצד להתקרר.
צולים את נתחי הפרגית במעט שמן (קנולה או סויה) על מחבת פסים כבדה עד שהם מוכנים.
קולים את השקדים להשחמה קלה.
לאחר שהמצרכים התקררו, מכניסים למג'ימיקס וטוחנים. מוסיפים רבע כוס שמן זית, את שיני השום, פטרוזיליה מיובשת, ג'ינג'ר, קינמון, אבקת סוכר, כמון, מלח ופלפל וטוחנים שוב במשך דקה עד להתמזגות הרכיבים.
ממיסים את החמאה (להיזהר לא לשרוף) בסיר קטן.
על משטח העבודה מכינים עלה פילו, מושחים את כולו בחמאה ע"י מברשת. מניחים עליו עלה פילו נוסף, ומושחים גם אותו בחמאה. אם אחד מעלי הפילו נקרעו קצת אפשר להוסיף עלה נוסף מלמעלה (וכמובן למשוח בחמאה).
חותכים את עלי הפילו ל-6 רצועות זו לצד זו בעלות עובי זהה - החיתוך מתבצע בחלק הצר של הפילו (ולא באופן שיתקבלו רצועות צרות וארוכות מדי!).
בקצה התחתון של כל רצועת פילו מניחים ערימה קטנה של התערובת שהכנו קודם.
מקפלים את רצועות הפילו באופן הבא:
לוקחים את הפינה התחתונה הימנית, כאשר השמאלית נשארת במקומה, ומקפלים שמאלה ולמעלה לצורת משולש, המכיל בתוכו את המלית. עכשיו הפינה שקיפלנו קודם נותרת במקומה והפינה שקודם היתה במקומה מקופלת למעלה, כך שנשמור על צורת המשולש. ממשיכים לקפל בצורה זו עד סוף רצועת הפילו, כך שמתקבל משולש שבתוכו מלית הפרגית העטופה בכמה שכבות פילו.
מכינים כך 30 משולשים.
מחממים היטב שמן עמוק עם צ'יפסר או סיר עם רשת, ומטגנים את המשולשים עד להשחמה קלה (כ-2 דקות).
מגישים 2-3 משולשים לאדם, כאשר ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה, לעיצוב הגשת המנה.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון