הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
600 גרם קמח
2 ביצים
1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל
½ כפית מלח
1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון
למילוי:
½ ק"ג בשר טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
2 כפות חומץ
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל, עלה דפנה
2 ליטר מים
¼ כפית פלפל לבן
מעט מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. מכינים מכל החומרים בצק גמיש ויבש.
2. מרדדים לעלה ומורחים 3-4 כפות שומן או שמן.
3. מפזרים מעט קמח, מקפלים שלושה קיפולים ומכסים במגבת למשך כ-30 דקות.
4. מרדדים שוב לעלה בעובי ½ ס"מ , קורצים עיגולים.
אופן הכנת מילוי הבשר:
1. ממלאים מים בסיר, מכניסים את עלה הדפנה והבצל.
2. יוצרים מהבשר הטחון 2 קציצות ומכניסים לסיר .
3. מבשלים במשך כשעה.
4. מסננים את הנוזלים ומעבירים את הבשר לסיר יבש.
5. מייבשים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
6. מוסיפים תבלינים וחומץ ומערבבים היטב.
7. יוצרים קציצות.
הרכבת הפסטיליה:
במרכזו של כל עיגול מניחים קציצת בשר. מהדקים רק סביב המילוי (כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה). מטגנים בשמן עמוק וחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון