הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
חצי ק"ג קמח רגיל
1 כוס שמן רגיל
1 כוס יין לבן
שמן לטיגון
*** לעצלנים ניתן לקנות עלי פסטילה בסופרים הגדולים
למילוי שקדים:
250 גר, שקדים מולבנים(ללא קליפה חומה)
200 גר' סוכר דק
1 חלבון ביצה גדולה
גרד קליפת לימון שלם.
למילוי פרג
למלית:
150 גרם פרג טחון
100 גרם סוכר
2 כפות שמנת חמוצה
קליפת לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
בצק:
לערבב שמן ויין יחד, להוסיף קמח,
לערבב היטב . ולתת לבצק לנוח כחצי שעה.
לחלק בצק ל4 כדורים שווים.
לרדד כל כדור לעלה דק מאד.
לקרוץ מלבנים מוארכים ולהכניס מילוי
לקפל פנימה בצורת משולש ן.
לטגן בשמן חם עד הזהבה. או למרוח היטב בחמאה מומסת ולהכניס לתנור שחומם ל150 מעלות עד הזהבה כ 15 דקות
לטבול בסירופ חם ולהניח על רשת
מלית שקדים:
לטחון שקדים עם קליפת לימון,
להוסיף סוכר וחלבון ביצה, לערבב וללוש לבצק.
סירופ:
250 גר' סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
מספר חוטי זעפרן מפוררים.
לבשל על אז נמוכה עד שהנוזל יעלה בועות ויסמיך
מגיש:
מקור: https://gigaboul.net/recipes/img/1/35.htm
שתף את המתכון