הוראות הכנה
מרכיבים
לפסטרמה המיובשת
2 ק"ג סינטה/אנטריקוט אובשר צלעות כבש טרי בעובי 8 - 10 ס"מ
2-3 חבילות מלח
1 קרש חיתוך מפלסטיק
1 משקולת ניתן להשתמש בבלטה כבדה מכוסה בניילון
1 תבנית גדולה
לציפוי:
1 שורש גינגר מגורד
1 כף כמון
1 כף פפריקה
1 כף גדולה כורכום אדום
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
3 -4 ראשי שום כתושים
¼ כוס שמן
2 מטר חוטי קשירה
אופן ההכנה
1. רוחצים היטב את נתח הבשר ומיבשים.
2. על משטח חיתוך פלסטי מניחים את נתח הבשק באמצעיתו
3. מצפים את כל הבשר במלח בעובי ½ ס"מ כולל קצוות
4. לוקחים את כל משטח החיתוך ועליו הבשר ומניחים בתוך התבנית ומתחת לצד אחד
של המשטח מניחים צלחת ליצירת זוית להגרת נוזלים.
5. מניחים מעל הנתח כולו משקולת או בלטה מצופה בניילון
6. מניחים במקרר במדף מעל הירקות לשבוע
עד שהבשר מצטצם ומתייבש לרבע מעוביו המקורי (ומנקזים נוזלים בכל יום)
7. שוטפים את הנתח מתחת למים תוך עיסוי עד להסרת כל המלח מהנתח
8. דוקרים או מחוררים חור כ 3 ס"מ מקצהו העליון משחילים חוט כפול וקושרים עוטפים בבד
9..תולים את הבשר ליבוש ליומיים או שבוע במדף התחתון במקרר
10. לאחר יומיים או שבוע במקרר בקערה מערבבים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת משחה
11. מצפים את נתח הבשר במישחה בעובי חצי ס"מ
12. תולים לשבוע או יותר במקום מאוורר עד שהציפוי יבש לחלוטין.
13 פורסים לפרוסות בעובי ניר
בתאבון
מגיש:
מקור: גוליה הרול
שתף את המתכון