חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטרמה (בסטרמה) טורקית כפרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפסרמה הכפרית האמיתית של פעם כמו שפעם שימרו בשר brטעמה העילאי שווה את המאמץ
פסטרמה (בסטרמה) טורקית כפרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הפסרמה הכפרית האמיתית של פעם כמו שפעם שימרו בשר brטעמה העילאי שווה את המאמץ
הוראות הכנה
מרכיבים
לפסטרמה המיובשת
2 ק"ג סינטה/אנטריקוט אובשר צלעות כבש טרי בעובי 8 - 10 ס"מ
2-3 חבילות מלח
1 קרש חיתוך מפלסטיק
1 משקולת ניתן להשתמש בבלטה כבדה מכוסה בניילון
1 תבנית גדולה
לציפוי:
1 שורש גינגר מגורד
1 כף כמון
1 כף פפריקה
1 כף גדולה כורכום אדום
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
3 -4 ראשי שום כתושים
¼ כוס שמן
2 מטר חוטי קשירה
אופן ההכנה
1. רוחצים היטב את נתח הבשר ומיבשים.
2. על משטח חיתוך פלסטי מניחים את נתח הבשק באמצעיתו
3. מצפים את כל הבשר במלח בעובי ½ ס"מ כולל קצוות
4. לוקחים את כל משטח החיתוך ועליו הבשר ומניחים בתוך התבנית ומתחת לצד אחד
של המשטח מניחים צלחת ליצירת זוית להגרת נוזלים.
5. מניחים מעל הנתח כולו משקולת או בלטה מצופה בניילון
6. מניחים במקרר במדף מעל הירקות לשבוע
עד שהבשר מצטצם ומתייבש לרבע מעוביו המקורי (ומנקזים נוזלים בכל יום)
7. שוטפים את הנתח מתחת למים תוך עיסוי עד להסרת כל המלח מהנתח
8. דוקרים או מחוררים חור כ 3 ס"מ מקצהו העליון משחילים חוט כפול וקושרים עוטפים בבד
9..תולים את הבשר ליבוש ליומיים או שבוע במדף התחתון במקרר
10. לאחר יומיים או שבוע במקרר בקערה מערבבים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת משחה
11. מצפים את נתח הבשר במישחה בעובי חצי ס"מ
12. תולים לשבוע או יותר במקום מאוורר עד שהציפוי יבש לחלוטין.
13 פורסים לפרוסות בעובי ניר
בתאבון
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: גוליה הרול
שתף את המתכון