הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר חזה בקר או צוואר או צלעות כל נתח אחר שאוהבים
מים לכיסוי הבשר
30 ג' מלח סלפטר
2 כפות מלח (אפשר גס)
4 עלי דפנה
20 גרגירים פלפל אנגלי
20 גרגרירים פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
10 שיני שום גדולות
למי הבישול:
מים לכיסוי הבשר
10 גרגירי פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
8 שיני שום
ציפוי לבשר כבוש:
לאחר שהבשר נכבש וצונן ואף קורר לילה במקרר.
מערבבים בקערית:
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1 כף חרדל מריחה
2 כפות סילאן תמרים או דבש
אופן ההכנה
מניחים את הבשר בקערה גדולה דיה להכילו בנוחיות. מודדים את כמות המים שתכסה את הבשר ומעבירים לסיר. מוסיפים את כל חומרי המרינדה חוץ מהשום. מרתיחים 10 דקות, מצננים, מוסיפים את השום ויוצקים על הבשר כך שהמים יכסו אותו, מכסים הקערה ושולחים לקירור ל8-10 ימים.
במדף התחתון של המקרר
למי הבישול:
מים לכיסוי הבשר
10 גרגירי פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
1 כפית מלח
8 שיני שום
מוציאים את הבשר מהמרינדה. את המרינדה שופכים. מערבבים בסיר גדול את כל החומרים למי הבישול.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים או עד שהבשר רך. מסירים מהאש ומצננים בתוך מי הבישול. כשהבשר והנוזל קרים לחלוטין, מוציאים מהמים, שומרים במקרר ללילה, ולמחרת אם רוצים את הבשר כבוש ולא מתובל אפוי פורסים ומגישים.
ציפוי לבשר כבוש:
לאחר שהבשר נכבש וצונן ואף קורר לילה במקרר.
מערבבים בקערית:
2 כפות פלפל שחור גרוס גס
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
1 כף חרדל מריחה
2 כפות סילאן תמרים או דבש
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מניחים את הבשר בתבנית אפיה ומוזגים לתוך התבנית 2 כוסות יין אדום מתוק.אופים עד השחמה מכל הצדדים
מקררים ופורסים מגישים חם או קר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון