רוטב "טריאקי" נמכרים במספר רשתות בארת (ג'מבו, טיב-טעם וכו'). וקיים במספר חברות. brרוטב טקיאקי הכי טוב כאשר הוא במצב נוזלי (קצת סמיך) וללא חתיכות. brניתן להחליפו בעירבוב "רוטב סויה + דבש" עד שהרוטב נהיה מתקתק-מלוח (מאוד טעים). brהרוטב הזה מעולה לטיפול פרגיות וכנפיות, ל"על האש" או סתם במחבת.
|
|
רוטב "טריאקי" נמכרים במספר רשתות בארת (ג'מבו, טיב-טעם וכו'). וקיים במספר חברות. brרוטב טקיאקי הכי טוב כאשר הוא במצב נוזלי (קצת סמיך) וללא חתיכות. brניתן להחליפו בעירבוב "רוטב סויה + דבש" עד שהרוטב נהיה מתקתק-מלוח (מאוד טעים). brהרוטב הזה מעולה לטיפול פרגיות וכנפיות, ל"על האש" או סתם במחבת.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
ל- 1 ק"ג בשר:
מיונז - 150 גר'
שום כתוש - 2-6 שיניים, בהתאם לטעם הסועדים (זה משתלב מצויין עם טריאקי)
רוטב טריאקי - חצי כוס בערך
רוטב צ'ילי מתוק - 2 כפות
אופן ההכנה
"על האש": שמים חתיכות של פרגיות או כנפיים שלמים בכלי,מוסיפים מיונז, שום, קצת רוטב צ'ילי והרבה רוטב טריאקי. הבשר אמור להיות מכוסה ברוטב אך לא לשחות בו.
משרים כ- 20 דקות, משפדים (במקרה וזה פרגיות), שמים על הגריל (אבל אין כמו על האש) כמה דקות ספורות מכל צד, עד שהבשר נהיה בצבע חום בהיר-כרמל. מגישים עם סלט טרי.
אותה השרייה ניתן לעשות לשניצל ביתי (צריך לגוון לפעמים), ואז לשים קמח - ביצה - פירורי לחם ולמחבת.
אותה השיטה מעולה גם לעוף (בחתיכות) בתנור.180-200 מעלות, כ- 40 דקות. להגיש עם פירה וסלט ירוק - יאמי...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון