חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרגית במשרה לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מסעדת חוות התבלנים אשר למרגלות הגלבוע שמה דגש בבישול על שילוב מיוחד של תבלנים brהפעם משתפת המסעדה במתכון קליל וטעים של פרגיות brבמשרה לימון על מצע פירה שורשים ושיבא
פרגית במשרה לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מסעדת חוות התבלנים אשר למרגלות הגלבוע שמה דגש בבישול על שילוב מיוחד של תבלנים brהפעם משתפת המסעדה במתכון קליל וטעים של פרגיות brבמשרה לימון על מצע פירה שורשים ושיבא
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג פרגית נקייה
למישרה:
1 חב' פטרוזיליה
1 חב' כוסברה
1 חב' בצל ירוק
חופן עלי בזיליקום
כף ג'ינג'ר קצוץ
2 שיני שום
½ פלפל צ'ילי
קליפה מלימון אחד
מיץ מ-3 לימונים
כוס שמן זית משובח
מלח, פלפל
לפירה:
10 תפו"א דזירה בינוניים
1 שורש סלרי גדול
2 שורש פטרוזיליה
50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
½ כוס חלב חם
1 כף שיבא קצוצה
מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
1. מכינים מישרה: שמים את כל החומרים פרט לשמן במעבד מזון. מתחילים לקצוץ תוך כדי הוספה איטית של השמן, עד לקבלת מרקם משחתי.
2. שומרים רבע מכמות המישרה בצד, ובשאר הכמות מורחים את נתחי הפרגית במישרה, ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, עדיף להניח לילה.
3. להכנת הפירה:
? קולפים את התפו"א, שורש הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים עד ריכוך מלא.
? מסננים את המים ומעבירים את הירקות דרך מסננת, לקבלת מרקם חלק לפירה.
? בעזרת מטרפה בוחשים את החמאה והחלב, המלח והפלפל לפי הטעם.
? מוסיפים את השיבא לפירה החם ומערבבים.
4. צולים את הפרגיות במחבת פסים או בגריל.
5. מסדרים את הפירה, עליו את נתחי הפרגית הצלויה, ומטפטפים את המישרה ששמרנו מסביב לצלחת.
המתכון באדיבות מסעדת חוות התבלינים טלפון: 04-6531093
מגיש: meital_m55
מקור: מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
שתף את המתכון