חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרופיטרולים עם כבד קצוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה מיוחדת, של פרופיטרולים ("נשיקות") במילוי כבד קצוץ עדין
פרופיטרולים עם כבד קצוץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה ראשונה מיוחדת, של פרופיטרולים ("נשיקות") במילוי כבד קצוץ עדין
הוראות הכנה
מרכיבים
לפרופיטרולים:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
4 ביצים
100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה סוכר
150 גר' קמח
1/2 כפית מלח
למילוי הכבד:
6-7 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים דק
250-300 גר' כבד מנוקה
קורט אבקת קינמון
4 כפות ברנדי
25 גר' חמאה
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת הפרופיטרולים:
מחממים סיר קטן ומערבבים את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, לקבלת מרקם חלק וסמיך. מניחים את התערובת בצד להתקרר.
מניחים על תבנית נייר אפיה משומן. בעזרת שק זילוף מזליפים טיפות גדולות של התערובת על נייר האפיה - בגודל של 3-4 ס"מ. למחוסרי שק זילוף ניתן להניח "גבעה" של החומר בעזרת כף.
מכינים תערובת של 1 חלמון + 1 כף חלב, ומורחים אותה על ה"גבעות" שיצרנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-5 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (להשאיר את הדלת פתוחה לדקה לאיזון הטמפרטורה). אופים במשך חצי שעה, עד שהפרופיטרולים מזהיבים קלות.
הכנת הכבד הקצוץ:
מטגנים במחבת כבדה עם חמאה ומעט שמן זית את בצלי השאלוט הקצוצים במשך 3 דקות. מוסיפים את הכבד המנוקה ומערבבים עד לשינוי צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קינמון, ברנדי. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחיםבצד להתקרר 3 דקות, וקוצצים את התערובת בסכין חדה למרקם עדין (מומלץ לא לטחון במעבד מזון, שמביא למרקם משחתי מדי).
ממלאים את החלל שבפרופיטרולים בכבד הקצוץ ומגישים (ניתן להגיש חם או קר).
מומלץ להגיש כמנה ראשונה, עם ליקר או יין מתוק, יחד עם פירות יער לקישוט.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון