הוראות הכנה
מרכיבים
לפרופיטרולים:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
4 ביצים
100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה סוכר
150 גר' קמח
1/2 כפית מלח
למילוי הכבד:
6-7 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים דק
250-300 גר' כבד מנוקה
קורט אבקת קינמון
4 כפות ברנדי
25 גר' חמאה
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת הפרופיטרולים:
מחממים סיר קטן ומערבבים את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, לקבלת מרקם חלק וסמיך. מניחים את התערובת בצד להתקרר.
מניחים על תבנית נייר אפיה משומן. בעזרת שק זילוף מזליפים טיפות גדולות של התערובת על נייר האפיה - בגודל של 3-4 ס"מ. למחוסרי שק זילוף ניתן להניח "גבעה" של החומר בעזרת כף.
מכינים תערובת של 1 חלמון + 1 כף חלב, ומורחים אותה על ה"גבעות" שיצרנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-5 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות (להשאיר את הדלת פתוחה לדקה לאיזון הטמפרטורה). אופים במשך חצי שעה, עד שהפרופיטרולים מזהיבים קלות.
הכנת הכבד הקצוץ:
מטגנים במחבת כבדה עם חמאה ומעט שמן זית את בצלי השאלוט הקצוצים במשך 3 דקות. מוסיפים את הכבד המנוקה ומערבבים עד לשינוי צבעו. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קינמון, ברנדי. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחיםבצד להתקרר 3 דקות, וקוצצים את התערובת בסכין חדה למרקם עדין (מומלץ לא לטחון במעבד מזון, שמביא למרקם משחתי מדי).
ממלאים את החלל שבפרופיטרולים בכבד הקצוץ ומגישים (ניתן להגיש חם או קר).
מומלץ להגיש כמנה ראשונה, עם ליקר או יין מתוק, יחד עם פירות יער לקישוט.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון