הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח מלא
125 גרם מרגרינה לאפיה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
מעט מלח
1 ביצה
½ ק"ג לבבות עוף טריות ונקיות
1 בצל גדול פרוס דק
7 פטריות שמפיניון פרוסות
½ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
½ כפית אבקת קארי
½ כפית חאוויג'
½ כפית כמון
מעט שמן זית
אופן ההכנה
בקערה שמים את הקמח, המרגרינה, המים, מעט מלח והביצה ולשים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת גדולה. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל ולאחר דקה של ערבוב מוסיפים את הפטריות. מטגנים במשך כשלוש דקות ומוסיפים את הלבבות. ממשיכים לטגן במשך כחמש דקות נוספות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מטגנים כחמש דקות נוספות ומורידים מהאש.
מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים ממנו 12 כדורים קטנים. משטחים כל כדור ומסדרים אותו בתבנית מיוחדת עם 12 שקעים. כדור בצק משוטח לכל שקע כך שנוצר מעין פרח בצק בכל שקע. מנקבים כל פרח בצק במזלג על מנת שהבצק ישמור על צורתו בזמן האפייה. אופים במשך כעשר דקות.
לאחר עשר דקות מכניסים לתוך פרחי הבצק את תערובת הלבבות ומחזירים לתנור לכעשרים דקות נוספות.
מגישים חם. ניתן להכין רוטב שמנת ולמלא את הבצקיות בהם ולאפות ביחד עם הלבבות, בצורה כזאת המנה תצא פחות יבשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון