חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פריקסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני 22 שנים, עת הייתי הרה שירתה איתי באותה יחידה - אחת, מלי שמה. מלי, צעירה טובת לב ראתה בסיבלי הרב, ויום אחד הצטרפה מבלי להודיע מראש להיסעי אנשי הקבע מהבסיס למצפה רמון, תוך שהיא מודיעה לכולם ולי שהיא באה אלי לפנק אותי. brאיך שנכנסנו הביתה, שלחה אותי ואת הבטן לחדר לנוח, ונכנסה למטבח, בלי לספר מה היא הולכת לעשות. אחרי איזה זמן קראה לי וליקירי לשולחן ערוך וצבעוני. ככה הכרתי את הפריקסה. br brברבות הימים הפכה מסתם מלי ל"מלי-מלמולה" – דמות צבעונית ומלאת שמחת חיים וכמובן טוב לב – רקדנית הבטן מאילת. brאיך אני מתגעגעת אליה. brהיום נזכרתי בה ובפריקסה המופלא. ידעתי שבאיזה שהוא מקום המרשם נמצא. ואכן הוא נמצא,זוכה מהקצין שהיה אז בבטן. br brלהגיש לשולחן בליווית: br brלימון כבוש, זיתים שחורים, טונה מקופסא, ביצים קשות, מטבוחה או חריף אחר, מלפפונים כבושים, סלט עגבניות ופלפל חריף, תפוחי אדמה שהורתחו ונקלפו – מהם מכינים שני סלטים: האחד – רק שמן מלח ופלפל, ולשני מוסיפים בצל, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה – הכל קצוץ, כפית פפריקה מתוקה ועוד כפית פפריקה חריפה, ושמן בנדיבות. br brזה הכל, כלום עבודה, ים של טעם. br br
פריקסה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני 22 שנים, עת הייתי הרה שירתה איתי באותה יחידה - אחת, מלי שמה. מלי, צעירה טובת לב ראתה בסיבלי הרב, ויום אחד הצטרפה מבלי להודיע מראש להיסעי אנשי הקבע מהבסיס למצפה רמון, תוך שהיא מודיעה לכולם ולי שהיא באה אלי לפנק אותי. brאיך שנכנסנו הביתה, שלחה אותי ואת הבטן לחדר לנוח, ונכנסה למטבח, בלי לספר מה היא הולכת לעשות. אחרי איזה זמן קראה לי וליקירי לשולחן ערוך וצבעוני. ככה הכרתי את הפריקסה. br brברבות הימים הפכה מסתם מלי ל"מלי-מלמולה" – דמות צבעונית ומלאת שמחת חיים וכמובן טוב לב – רקדנית הבטן מאילת. brאיך אני מתגעגעת אליה. brהיום נזכרתי בה ובפריקסה המופלא. ידעתי שבאיזה שהוא מקום המרשם נמצא. ואכן הוא נמצא,זוכה מהקצין שהיה אז בבטן. br brלהגיש לשולחן בליווית: br brלימון כבוש, זיתים שחורים, טונה מקופסא, ביצים קשות, מטבוחה או חריף אחר, מלפפונים כבושים, סלט עגבניות ופלפל חריף, תפוחי אדמה שהורתחו ונקלפו – מהם מכינים שני סלטים: האחד – רק שמן מלח ופלפל, ולשני מוסיפים בצל, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה – הכל קצוץ, כפית פפריקה מתוקה ועוד כפית פפריקה חריפה, ושמן בנדיבות. br brזה הכל, כלום עבודה, ים של טעם. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים
כף סוכר
אופן ההכנה
לעבד היטב במקסר, ולאחר שמתגבש להוסיף 40 גר' חמאה מומסת וכפית מלח. להמשיך לעבד כ-10 דקות.
להתפיח כשעה, לחבוט בבצק להוצאת האויר.
להרתיח שמן לטיגון עמוק ולהנמיך את האש. ליצור ביד קלה צורת לחמניות מארכות. ולטגן לשיזוף סופגנייתי.
מגיש: גן-עדן
מקור: מלי
שתף את המתכון