לפני 22 שנים, עת הייתי הרה שירתה איתי באותה יחידה - אחת, מלי שמה. מלי, צעירה טובת לב ראתה בסיבלי הרב, ויום אחד הצטרפה מבלי להודיע מראש להיסעי אנשי הקבע מהבסיס למצפה רמון, תוך שהיא מודיעה לכולם ולי שהיא באה אלי לפנק אותי. brאיך שנכנסנו הביתה, שלחה אותי ואת הבטן לחדר לנוח, ונכנסה למטבח, בלי לספר מה היא הולכת לעשות. אחרי איזה זמן קראה לי וליקירי לשולחן ערוך וצבעוני. ככה הכרתי את הפריקסה. br brברבות הימים הפכה מסתם מלי ל"מלי-מלמולה" דמות צבעונית ומלאת שמחת חיים וכמובן טוב לב רקדנית הבטן מאילת. brאיך אני מתגעגעת אליה. brהיום נזכרתי בה ובפריקסה המופלא. ידעתי שבאיזה שהוא מקום המרשם נמצא. ואכן הוא נמצא,זוכה מהקצין שהיה אז בבטן. br brלהגיש לשולחן בליווית: br brלימון כבוש, זיתים שחורים, טונה מקופסא, ביצים קשות, מטבוחה או חריף אחר, מלפפונים כבושים, סלט עגבניות ופלפל חריף, תפוחי אדמה שהורתחו ונקלפו מהם מכינים שני סלטים: האחד רק שמן מלח ופלפל, ולשני מוסיפים בצל, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה הכל קצוץ, כפית פפריקה מתוקה ועוד כפית פפריקה חריפה, ושמן בנדיבות. br brזה הכל, כלום עבודה, ים של טעם. br br
|
|
לפני 22 שנים, עת הייתי הרה שירתה איתי באותה יחידה - אחת, מלי שמה. מלי, צעירה טובת לב ראתה בסיבלי הרב, ויום אחד הצטרפה מבלי להודיע מראש להיסעי אנשי הקבע מהבסיס למצפה רמון, תוך שהיא מודיעה לכולם ולי שהיא באה אלי לפנק אותי. brאיך שנכנסנו הביתה, שלחה אותי ואת הבטן לחדר לנוח, ונכנסה למטבח, בלי לספר מה היא הולכת לעשות. אחרי איזה זמן קראה לי וליקירי לשולחן ערוך וצבעוני. ככה הכרתי את הפריקסה. br brברבות הימים הפכה מסתם מלי ל"מלי-מלמולה" דמות צבעונית ומלאת שמחת חיים וכמובן טוב לב רקדנית הבטן מאילת. brאיך אני מתגעגעת אליה. brהיום נזכרתי בה ובפריקסה המופלא. ידעתי שבאיזה שהוא מקום המרשם נמצא. ואכן הוא נמצא,זוכה מהקצין שהיה אז בבטן. br brלהגיש לשולחן בליווית: br brלימון כבוש, זיתים שחורים, טונה מקופסא, ביצים קשות, מטבוחה או חריף אחר, מלפפונים כבושים, סלט עגבניות ופלפל חריף, תפוחי אדמה שהורתחו ונקלפו מהם מכינים שני סלטים: האחד רק שמן מלח ופלפל, ולשני מוסיפים בצל, צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה הכל קצוץ, כפית פפריקה מתוקה ועוד כפית פפריקה חריפה, ושמן בנדיבות. br brזה הכל, כלום עבודה, ים של טעם. br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
2 כוסות מים
כף סוכר
אופן ההכנה
לעבד היטב במקסר, ולאחר שמתגבש להוסיף 40 גר' חמאה מומסת וכפית מלח. להמשיך לעבד כ-10 דקות.
להתפיח כשעה, לחבוט בבצק להוצאת האויר.
להרתיח שמן לטיגון עמוק ולהנמיך את האש. ליצור ביד קלה צורת לחמניות מארכות. ולטגן לשיזוף סופגנייתי.
מגיש:
מקור: מלי
שתף את המתכון