הוראות הכנה
מרכיבים
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (או סירופ סוכר)
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה (לא הכרחי וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1.5 שקיות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
שמים החלמונים והסוכר/סירופבקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית "26 עוטפית את תחתית התבנית מבחוץ בנייר אלומניום למניעת נזילות ומכניסים את התבנית הריקה 10 ד' לפחות לפרייזר לאחר שהתבנית ממש קרה יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות ומתאפקים !!!
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות. ניתן להגדיל ולעשות ות התותים מצפים בשוקולד מומס (אם שחיתות אז עד הסוף)
בעונה זו קשה למצא תותים מנגו הינו תחליף מצויין (חצי ק"ג ללא הגלעין), פרפה שוקולד אדיר וגולת הכותרת פרפה חלבה. המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות
בתאבון אם נהנת ספרי לי ואם לא מחר יגיע מתכון טוב יותר :)))
מגיש:
מקור: מנות אחרונות של אהרוני
שתף את המתכון