הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח תופח
250 גרם גבינה לבנה
125 גרם גבינת קוטג'
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 גביע שמנת חמוצה
מספר חוטי זעפרן מושרים בכף חומץ הדרים
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
5 ביצים
300 גרם תרד חלוט וקצוץ
4 גזרים גדולים קלופים
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את הגזר במים עד להתרככות, מסננים ומועכים לפירה. מניחים בצד.
בקערה מערבבים את התרד החלוט והקצוץ עם מחצית הגביע שמנת חמוצה, 2 ביצים, כוס קמח תופח ומעט מלח לתערובת אחידה ללא גושי קמח. מחלקים את התערובת לשתי התבניות (משומנות) לתחתית כל תבנית.
מערבבים בקערה נפרדת (או אותה קערה לאחר ניקוי קל) את הגבינה הלבנה, הקוטג', הזעפרן עם החומץ, שליש הכמות גבינה צהובה, מעט מלח, אגוז המוסקט, ביצה אחת וכוס של קמח תופח לתערובת אחידה. יותקים לשתי התבניות בכמויות שוות לשכבה מעל שכבת התרד.
מערבבים בקערה נפרדת (או אותה קערה לאחר ניקוי קל) את מחית הגזר, מעט מלח, מחצית הגביע שמנת חמוצה, שתי ביצים, כוס קמח תופח ושארית הגבינה הצהובה לתערובת אחידה ללא גושי קמח. יוצקים לתבניות מעל שכבת הגבינה באופן אחיד בשתי התבניות.
מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון