הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחי אדמה פרוסים
גבינה צהובה מכל סוג שהוא
שמנת מתוקה
מעט חלב
בזיליקום
טימין
פטריות שמפניון פרוסות דק
בצל פרוס דק
פרוסות בייקון חתוכות
חמאה
אופן ההכנה
בכלי חסין חום משמנים במעט חמאה זורים מעט מלח בתחתית התבנית ועליו מסדרים בחפיפה פרוסות תפוחי אדמה.
לאחר שסיימנו שכבה אחת מפזרים את הפטריות, הבצל, הבייקון (לא חובה לשומרי הכשרות) גבינה צהובה בזיליקום טרי קרוע וטימין.
אפשר לגוון ולשים כל מה שנראה לכם מתאים (זו הורסיה האישית שלי)
ולאחר מכן מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה פרוסים בחפיפה. יש לשים לב שכל המלית מכוסה כדי שלא תשרף.
שופכים שמנת מתוקה( אפשר גם 15%) על הפשטידה ואפשר גם מעט חלב החשוב הוא שהשמנת תכסה כשליש מהפשטידה. ממליחים ומפלפלים על השכבה העליונה, מכסים ואוטמים בנייר כסף ושולחים לתנו ל20 דקות בחום גבוה 200 מעלות
לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ונותנים לפשטידה להשחים כ - 10 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון