הוראות הכנה
מרכיבים
1. 6-8 ביצים (תלוי בגודל)
2. בצל חתוך לרצועות
3. 2-3 תפוחי אדמה חתוכות לקוביות
4. פלפל גמבה אדום קצוץ לקוביות
5. כוס פטריות פרוסות טרי או משימורים (מסוננים)
6. ½ כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
7. 2 גבעולי סלרי (ניתן להוסיף מעט מהעלים של הסלרי)
8. ניתן להוסיף פלפל ירוק חריף לפי הטעם
9. מלח, פלפל לבן וכוסברה יבשה (או כמון) לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לטגן את התפוח-אדמה בסיר טפלון משומן עד לטיגונם מכל הצדדים.
2. להוסיף את הסלרי, הפלפל גמבה והחריף, הפטריות והבצל ולטגן עד להזהבה.
3. לבחוש את הביצים עם התבלינים והפטרוזיליה בקערה נפרדת(או הכוסברה).
4. אחרי שכל הירקות מטוגנים טוב, לשפוך את תערובת הביצים מעל הירקות. לתת ערבוב זריז וקל.
5. לבשל את הפשטידה על אש נמוכה ועם מכסה במשך 20 דקות.
6. כשהפשטידה נעשתה סמיכה למעלה, להניח צלחת רחבה יותר מעל הסיר ולהפוך את הפשטידה בשני ידיים.
7. להחליק את הפשטידה בחזרה לסיר (אין צורך לשמן) ולהמשיך לבשל את הפשטידה עוד כ-10 דקות.
8. ניתן לשנות את הפשטידה איש איש וטעמו.
הרבה אופטימיות...............
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון