הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת אטריות סהרונים 250 גרם
4 כפות מרגרינה
4 כפות קמח
2 כוסות חלב
½1 כפית מלח
קצת פלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מרוסקת.
אופן ההכנה
לבשל את האטריות במים רותחים עם קצת שמן ומלח ( כמו שמבשלים אטריות לכל המטרות) .
כשהאטריות מבושלות ורכות , לשים אותן במסננת ולשטוף.
הבשמל: להמיס בסיר קטן /בינוני את המרגרינה ( על אש קטנה). להוסיף את הקמח ולערבב ביחד עם כף עץ.
להרתיח את 2 כוסות החלב ותוך כדי המשך העירבוב להוסיף את החלב הרותח ולהמשיך לערבב עד שמתקבלת עיסה חלקה. . להוסיף את המלח והפלפל.
לגרד /לרסק את הגבינה בצלחת עמוקה (העצלנים יכולים לקנות גבינה מרוסקת מוכנה) .
הרכבת הפשטידה: לשמן 2 תבניות אלומיניום קטנות או אחת בינונית. לשים את המקרונים על התבנית. לקחת ½ מכמות הבשמל ולערבב עם האטריות שבשני המגשים. . אח"כ לקחת קצת מהגבינה וגם לערבב בתוך האטריות. ואז לקחת את ה-½ השני של הבשמל ולמרוח אותו על האטריות ועליו למרוח את הגבינה.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון