הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה בינונית
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
20 גרם חמאת תנובה
2 כפות קמח
2 ביצים
1 מיכל שמנת לבישול % 15 מסדרת השף הלבן
125 גרם ( חצי מכל ) גבינת פטה כבשים , פיראוס של תנובה
120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
½ לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 כפית גרגירי חרדל
מלח גס
12 עלי בזיליקום
12 עלי אורגנו טריים
½ כפית צ'ילי
½ כפית פלפל שחור גס
½ כפית צ'ימיצו'רי
½ חבילה בצק עלים
אופן ההכנה
קולפים הבטטה וחותכים לריבועים . מרתיחים במים בתוספת מעט לימון ומלח . כאשר מתרככים
מעבירים לבלנדר ויוצרים פירה.
צולים את הפלפלים על האש , מכניסים לשקית וכשהם מתקררים קולפים אותם ופורסים לרצועות דקות.
כותשים את עלי הבזיליקום , האורגנו , 1 כף שמן זית , שיני שום , גרגירי חרדל , מלח גס , מעט לימון
צ'ימיצו'רי וצ'ילי . לאחר מכן מוסיפים התערובת עם כף נוספת של שמן זית לרצועות הפלפלים
ומשרים במקרר לחצי שעה.
מטגנים את המשרה של הפלפלים במחבת חם , מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נמסה מוסיפים
את 2 כפות הקמח מערבבים ומוסיפים את מיכל השמנת . מצמצמים ומסירים מהאש.
מערבבים יחד עם פירה הבטטה ומצננים.
מוסיפים לתערובת 2 ביצים מוקצפות , פתיתי עמק וגבינת הפטה מפוררת.
מרדדים הבצק לעובי של חצי סנטימטר מנחים על תבנית משומנת ( בשמן זית ) . יוצקים את התערובת ומשטחים . מרדדים את שארית הבצק ופורסים עם מכשיר היוצר רשת מעויינים
את ה"רשת " מניחים על התערובת ( ראו בתמונה ).
אופים כחצי שעה בחום של 175 מעלות , כאשר מתחיל להזהיב מברישים מעט שמן זית על הבצק
ומכניסים להזהבה סופית.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון