חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בטטה / עוזי טל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית עגולה , תחתית נשלפת בקוטר 26
פשטידת בטטה / עוזי טל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבנית עגולה , תחתית נשלפת בקוטר 26
הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה בינונית
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
20 גרם חמאת תנובה
2 כפות קמח
2 ביצים
1 מיכל שמנת לבישול % 15 מסדרת השף הלבן
125 גרם ( חצי מכל ) גבינת פטה כבשים , פיראוס של תנובה
120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
½ לימון
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
1 כפית גרגירי חרדל
מלח גס
12 עלי בזיליקום
12 עלי אורגנו טריים
½ כפית צ'ילי
½ כפית פלפל שחור גס
½ כפית צ'ימיצו'רי
½ חבילה בצק עלים
אופן ההכנה
קולפים הבטטה וחותכים לריבועים . מרתיחים במים בתוספת מעט לימון ומלח . כאשר מתרככים
מעבירים לבלנדר ויוצרים פירה.
צולים את הפלפלים על האש , מכניסים לשקית וכשהם מתקררים קולפים אותם ופורסים לרצועות דקות.
כותשים את עלי הבזיליקום , האורגנו , 1 כף שמן זית , שיני שום , גרגירי חרדל , מלח גס , מעט לימון
צ'ימיצו'רי וצ'ילי . לאחר מכן מוסיפים התערובת עם כף נוספת של שמן זית לרצועות הפלפלים
ומשרים במקרר לחצי שעה.
מטגנים את המשרה של הפלפלים במחבת חם , מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נמסה מוסיפים
את 2 כפות הקמח מערבבים ומוסיפים את מיכל השמנת . מצמצמים ומסירים מהאש.
מערבבים יחד עם פירה הבטטה ומצננים.
מוסיפים לתערובת 2 ביצים מוקצפות , פתיתי עמק וגבינת הפטה מפוררת.
מרדדים הבצק לעובי של חצי סנטימטר מנחים על תבנית משומנת ( בשמן זית ) . יוצקים את התערובת ומשטחים . מרדדים את שארית הבצק ופורסים עם מכשיר היוצר רשת מעויינים
את ה"רשת " מניחים על התערובת ( ראו בתמונה ).
אופים כחצי שעה בחום של 175 מעלות , כאשר מתחיל להזהיב מברישים מעט שמן זית על הבצק
ומכניסים להזהבה סופית.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון