הוראות הכנה
מרכיבים
10 ביצים
4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים כדי ריכוך
3 גזרים חתוכים לקוביות
½ כוס אפונה עדינה
1 כוס פטרוזיליה
¼ כוס שמן זית
½ לימון סחוט
3 שיני שום
1 כף מלח גס אפור
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
אופן ההכנה
מכינים מחית מתפוחי האדמה המבושלים. מוסיפים את הביצים למחית ומעבדים לקבלת עיסה חלקה. שוטפים היטב את הפטרוזיליה וקוצצים ביחד עם השום. מוסיפים את הפטרוזיליה והשום יחד עם הגזר, האפונה, התבלינים ומיץ הלימון לעיסת תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות. לסיר שטוח יוצקים את שמן הזית ולאחריו את העיסה ומבשלים כשעה על אש קטנה מבלי לכסות. מכניסים קיסם במרכז הסיר. אם יוצא יבש יש להפוך את התכולה לצד השני להזהבה.
מגיש:
מקור: אביטל סבג-חורש למגזין גורמה של עיתון את
שתף את המתכון