הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג בצלים פרוסים
5 בצלים ירוקים קצוצים
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות טרגון קצוץ דק
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
לבצק: 200 גרם קמח לבן
1 ביצה
2-3 כפות מי קרח
2 עלי ריחן קצוצים
¼ כפית מלח
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק לקבלת בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק ושוטחים אותו על תבנית פאי (קוטר 26 לפחות) כך שיכסה גם את הדפנות. זורקים את עודפי הבצק (או לחילופין ניתן לשמור ולהכין מהן אצבעות גבינה). מנקבים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר.
במחבת מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצלים (לא הירוקים) עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הטרגון ומערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הביצים לתערובת יחד עם גבינת הפטה והגבינה הבולגרית ומערבבים היטב. מניחים בצד.
מכניסים את התבנית עם הבצק מהמקרר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות. מוציאים מהתנור וממלאים את הקלתית בתערובת הבצל. מחזירים לתנור למשך 10 דקות. מוציאים ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מחזירים לתנור למשך עוד כחצי שעה עד 40 דקות להשחמה נאה של הגבינה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון