חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בצל וטרגון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בצל וטרגון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג בצלים פרוסים
5 בצלים ירוקים קצוצים
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
75 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות טרגון קצוץ דק
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
לבצק: 200 גרם קמח לבן
1 ביצה
2-3 כפות מי קרח
2 עלי ריחן קצוצים
¼ כפית מלח
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק לקבלת בצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק ושוטחים אותו על תבנית פאי (קוטר 26 לפחות) כך שיכסה גם את הדפנות. זורקים את עודפי הבצק (או לחילופין ניתן לשמור ולהכין מהן אצבעות גבינה). מנקבים את הבצק במזלג ומכניסים למקרר.
במחבת מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצלים (לא הירוקים) עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הטרגון ומערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הביצים לתערובת יחד עם גבינת הפטה והגבינה הבולגרית ומערבבים היטב. מניחים בצד.
מכניסים את התבנית עם הבצק מהמקרר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות. מוציאים מהתנור וממלאים את הקלתית בתערובת הבצל. מחזירים לתנור למשך 10 דקות. מוציאים ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה. מחזירים לתנור למשך עוד כחצי שעה עד 40 דקות להשחמה נאה של הגבינה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון