הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג בקר טחון טרי
14-ביצים..{8-מהן מבושלות}
1-בצל גדול טחון
4-שיני שום כתושות
צרור קטן של:פטרוזיליה,כוסברה,שמיר
1-כף אבקת מרק פטריות
1-כפית מלח
1/2-כפית פלפל שחור טחון
1/2-כפית פלפל חריף טחון
1/2-כפית גרגירי כוסברה טחונים
1-כפית פפריקה מתוקה
1/4-כוס שמן תירס
אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון עם הבצל,הירק,השום התבלינים והשמן,ללוש כ5-7 דקות ולהכניס למקרר כשעתים.
לרפד תבנית מס'26 בנייר אפיה ולשמן מעט.
להוציא את הבשר מהמקרר,לטרוף 6-ביצים ולהוסיף לבשר..לערבב טוב.
לצקת חצי מכמות הבלילה בתבנית האפיה, לחצות ביצים מבושלות ולסדר מעל הבלילה.
לכסות עם החצי השני של הבלילה ולמרוח מעל מעט שמן.
לאפות בתנור מחומם ל-200 מעלות כחצי שעה..להנמיך טמפרטורה ל-160 מעלות ולהמשיך
לאפות עוד 20 דקות.לצנן ולפרוס.
אצל הגרוזינים מקובל לאכול בתוספת טקמאלי{רוטב שזיפים מסורתי} ולביבות מטוגנות
מקמח תירס{צ'אדי, יש במאגר מתכונים שלי}.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון