הוראות הכנה
מרכיבים
2 גבעולי ברוקולי גדולים
1 גביע קוטג'
2 כפות גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס קמח לבן תופח
½ בצל קצוץ דק
4 ביצים
מלח ופלפל
מעט שמן
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
מים
מעט פירורי לחם
אופן ההכנה
בסיר מרתיחים את המים והברוקולי עד שהברוקולי מתרכך מעט אך עדיין לא מאבד מצבעו.
חותכים את הברוקולי לחתיכות לא גדולות ומכניסים לקערה.
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים לקערה עם הברוקולי. מוסיפים לקערה את הקוטג', הגבינה הלבנה, השמנת, החמאה המומסת, הגבינה הצהובה והקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת מחית מעט גושית (חוץ מגושי הברוקולי).
משמנים את הדפנות והתחתית של 2 תבניות מוארכות ומפזרים על הדפנות והתחתית מעט פירורי לחם למניעת הידבקות הפשטידות.
שופכים את תערובת הפשטידות לתבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כארבעים דקות.
כאשר הפשטידה תופחת ומזהיבה יש לנעוץ בה קיסם על מנת לבדוק אם היא מוכנה. אם הקיסם יוצא יבש אזי הפשטידה מוכנה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון