הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
½ ק"ג עלי תרד נקיים
½ ק"ג בשר בקר טחון
½ בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 פלפל צ'ילי קצוץ
2 גביעי שמנת חמוצה
6 ביצים
¾ כוס קמח תופח מחולק ל-3 חלקים של ¼
2 כפיות ממרח קארי אדום
מלח
פירורי לחם
שמן
אופן ההכנה
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק וזורים עליהן פירורי לחם. מניחים בצד. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הצ'ילי והשום ומטגנים ביחד כחצי דקה. מוסיפים את הבקר הטחון ומטגנים ביחד תוך כדי לחיצות (בעזרת כף עץ) על הבשר על מנת שיתפורר. מוסיפים את הקארי ומטגנים/מבשלים עד שהבשר כמעט מוכן (כשבע דקות). מעבירים לקערה.
מרתיחים מים ובהם חולטים את עלי התרד. אחרי כחצי דקה עד דקה של חליטה מעבירים למי קרח, מסננים וקוצצים. מעבירים לקערה נפרדת.
מרתיחים שוב מים ומבשלים את קוביות הבטטה עד שמתרככות. מסננים. מועכים את הבטטה למחית (פירה). מעבירים לקערה נפרדה.
מחלקים את השמנת החמוצה שווה בין כל הקערות. מחלקים את הקמח התופח שווה בין כל הקערות. לכל קערה מוסיפים גם 2 ביצים וחצי כפית מלח. בכל קערה מערבבים את תכולתה עד לקבלת עיסה אחידה של המצרכים בה.
מניחים בתחתית התבניות שכבה נדיבה של הבשר (מקערת הבשר). מעל שכבה זו מניחים שכבה של תרד (מקערת התרד). מעל שכבה זו מניחים שכבה של בטטה (מקערת הבטטה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון