הוראות הכנה
מרכיבים
6 מצות
1 כוס יין לבן מתוק
4 ביצים
1 כוס + 3 כפות סוכר
1 גביע שמנת
250 גרם גבינה לבנה, שמנה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מ-1 לימון
100 גרם צימוקים
תבנית מס' 26
אופן ההכנה
מפוררים את המצות לתוק כערה. יוצקים עליהם את היין, ומניחים לרבע שעה (15 דקות)
בערך עד שרוב היין יספג. סוחטים את המצות מן היין. מפרידים את הביצים. מערבבים
את החלמונים עם המצות השרויות, כוס הסוכר, השמנת, הגבינה, תמצית הוניל, גרד
הלימון והצימוקים. משמנים תבנית מס' 26 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בחום
בינוני 40 דקות. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים להם את 3 כפות הסוכר כף
אחר כף. שוטחים את המקצפת על הפשטידה ואופים בתנור החם עוד 15 דקות.
מגישים חם או קר,
ובתיאבון!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון