הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים מגוררים דק
רבע כרוב בינוני קצוץ דק
2 פרסה פרוסות דק
150 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
100 גרם חמאה
1 כף שמן
100 גרם גבינת רוקפור
100 גרם גבינת עיזים שמנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות קמח תופח מאליו
5 ביצים
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס חלב
רבע כוס יין לבן יבש
2 כפות מים קרים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה ממיסים את החמאה עם השמן. כאשר חם מוסיפים את הפרסה עד להשחמה קלה מאוד. מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים קלות במשך כשתי דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה, הרוקפור, גבינת העיזים, החלב, היין, מעט מלח ופלפל, אגוז מוסקט ומבשלים עד שכל הגבינות נמסו וכמעט כל הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומצננים.
בקערה מערבבים את הקמח עם המים והביצים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תכולת המחבת ואת הגבינה הצהובה ומערבבים היטב. משמנים תבנית אפיה בקוטר 26 ושופכים לתוכה את תכולת הקערה. מכניסים את התבנים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כארבעים דקות או עד שמשחים יפה. נועצים קיסם במרכז הפשטידה כדי לבדוק את מוכנותה: אם יוצא יבש סימן שמוכן.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון