חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים מגוררים דק
רבע כרוב בינוני קצוץ דק
2 פרסה פרוסות דק
150 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
100 גרם חמאה
1 כף שמן
100 גרם גבינת רוקפור
100 גרם גבינת עיזים שמנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות קמח תופח מאליו
5 ביצים
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס חלב
רבע כוס יין לבן יבש
2 כפות מים קרים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה ממיסים את החמאה עם השמן. כאשר חם מוסיפים את הפרסה עד להשחמה קלה מאוד. מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים קלות במשך כשתי דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה, הרוקפור, גבינת העיזים, החלב, היין, מעט מלח ופלפל, אגוז מוסקט ומבשלים עד שכל הגבינות נמסו וכמעט כל הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומצננים.
בקערה מערבבים את הקמח עם המים והביצים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תכולת המחבת ואת הגבינה הצהובה ומערבבים היטב. משמנים תבנית אפיה בקוטר 26 ושופכים לתוכה את תכולת הקערה. מכניסים את התבנים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כארבעים דקות או עד שמשחים יפה. נועצים קיסם במרכז הפשטידה כדי לבדוק את מוכנותה: אם יוצא יבש סימן שמוכן.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון