חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת ירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 עגבנייה חצויה ופרוסה
½ פלפל צהוב פרוס דק
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
1 כרישה קטנה פרוסה
4 עלי ריחן קצוצים דק
100 גרם גבינה "טוב טעם"
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן
לרביכה: ½ מיכל שמנת מתוקה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לבצק: 200 גרם קמח
1 ביצה
¼ כוס שמן
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
לשים היטב את כל חומרי הבצק לקבלת בצק פריך שמנוני מעט. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בעדינות על תבנית הפאי. מיישרים את השוליים ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת. מטגנים קלות את הכרישה ומוסיפים לאחר כדקה את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. מטגנים היטב יחד ומסירים מהאש. טורפים היטב את כל חומרי הרביכה יחד. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומניחים על הבצק "משקולת" בדמות נייר כסף מלא בקטניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשבע דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולת. מניחים בתחתית הקלתית שיצאה מהתנור את הפטריות המוקפצות עם הכרישה. מניחים מעליהם ולידם את העגבניות והפלפלים. מפוררים את גבינת ה"טוב טעם" מעל הכל. מפזרים מעל את עלי הריחן הקצוצים. יוצקים מעל הכל את הרביכה ומכניסים לתנור למשך כעשרים וחמש דקות או להשחמה נאה. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון