הוראות הכנה
מרכיבים
½ כרובית גדולה או כרובית בגודל בינוני עד קטן
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר גם גבינת שמנת)
1 כף קמח תופח
½ שקית של גבינה צהובה מגוררת (עמק)
מעט מלח
תבנית פיירקס בקוטר 28 ס"מ.
אופן ההכנה
מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים עם קצת מלח עד רכוך. מצננים.
מועכים את הכרובית עם מועך של פירה (נשארו חתיכות וזה דווקא טוב שלא נהייתה עיסה)
מוסיפים ½ מכמות הגבינה הצהובה (את החצי השני נפזר מעל) ואת יתר החומרים ומערבבים היטב.
משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים פירורי לחם ומנערים בעדינות על התבנית כדי שידבקו לכל הדפנות.
יוצרים את התערובת, מפזרים מעל גבינה צהובה ומעליה מעט פירורי לחם (לא חובה).
אופים בחום בינוני כ ½ שעה עד שהכול משחים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון