הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל פרוס לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
250 גרם גבינת טבורג
דפי לזניה תרד
1 שקית תרד שטוף
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
¼ כרישה פרוסה דק
3-4 עלי ריחן קצוצים
1 שן שום קצוצה דק
1 קופסא עגבניות מרוסקות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השום ומעט מלח ופלפל. ממשיכים לערבב תוך כדי הבישול עד שהתרד מאבד כמחצית מנפחו. מכבים את האש ומעבירים את התרד לקערה. מוסיפים לקערה את גבינת הטבורג ומערבבים יחד היטב.
על מחבת פסים קולים את החצילים לאחר שנמרחו במעט שמן זית. את הפלפלים קולים על אש גלויה ולאחר מכן קולפים. פורסים את הפלפלים לרצועות.
מחממים מעט שמן במחבת נוספת ומטגנים בה את הכרישה עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן. מוסיפים את העבניות המרוסקות ועלי הריחן ומערבבים היטב. אחרי דקה או שתיים מוסיפים את השמנת ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים לאחר הרתיחה.
בתבנית פיירקס מלבנית מניחים עלי לזניה לכיסוי התחתית. מניחים מעל את תערובת הגבינה והתרד. יוצקים מעל מעט מהרוטב. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה. מעל מניחים את החצילים ומעליהם את הפלפלים. יוצקים עוד מהרוטב ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ומעל יוצקים את שארית הרוטב. מניחים את פרוסות הפטריות מעל ומכסים בשארית הגבינה הצהובה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות להשחמה נאה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון