הוראות הכנה
מרכיבים
חצי קג` בשר טחון (עדיף בקר עם כבש)
1 חב` ספגטי דק
2 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כמון
כורכום
מעט בהרט עיראקי (לא חובה)
מלח-פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה
1. מבשלים את הספגטי ומסננים.
2. מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והבשר
ומערבבים עד שהבשר מפורר ומבושל כמעט לגמרי, מתבלים במלח, פלפל, כמון, בהרט
(אפשר להחליף את הבהרט בקארי או תבלין שווארמה)
3. קערה מערבבים את הספגטיעם הביצים, מלח, פלפל ומעט כורכום
(אפשרי ורצוי להוסיף מעט קינמון . ואני אוהב בזה גם מוסקט)
4. משמנים מחבת טפלון רחבה ומסדרים בתוכה חצי מכמות הספגטי,
מעל מסדרים שווה את הבשר, מעל את שארית הספגטי. מבשלים על אש בינונית
כחצי שעה עד שהתחתית משחימה יפה (הכי טוב על `אסבסט` או מטקה לגז)
הופכים את הפשטידה ומבשלים שוב כחצי שעה עד להשחמת התחתית.
5. שלב ההיפוך הוא הכי קריטי לשלמות המנה וכך אני עושה את זה:
א. משמנים בספריי שמן צלחת שטוחה וגדולה מהמחבת או מגש רחב,
ב. הופכים את הצלחת על המחבת, מחזיקים עם כפפות של תנור את הצלחת והמחבת
ביחד, ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות תחתונה
והמחבת עליונה.
ג. בשלב הזה מרימים את המחבת, משמנים אותה מעט ומחזירים אותה לכיריים,
לוקחים את הצלחת עם הפשטידה ומניחים בתוך הקצה הרחוק של המחבת,
מחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת תוך כדי משיכת הצלחת
החוצה מהמחבת.
ניתן להוסיף לבשר ירקות קצוצים ואז רצוי להוסיף עוד ביצה גם לתערובת הבשר.
מגיש:
מקור: bigjack https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1149837
שתף את המתכון