חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת עדשים וגבינות על בסיס בצק חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת עדשים וגבינות על בסיס בצק חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם עדשים ירוקות מושרים למשך לילה
200-250 גרם קמח חומוס
3 ביצים
150 גרם מרגרינה לאפייה חתוכה לקוביות
25 גרם מרגרינה
2 כפות מים קרים
1 כרישה קטנה פרוסה דק
150 גרם גבינת שמנת שום שמיר
1 גביע שמנת חמוצה
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
בקערה לשים את קמח החומוס עם המרגרינה החתוכה לקוביות עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה אחת, מים קרים ומעט מלח ולשים לבצק אחיד. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה. מבשלים את העדים בסיר עם מים עד לרתיחה ואח"כ עוד כחמש עד שבע דקות, להתרככות. מסירים מהאש, מסננים ומצננים. במחבת ממיסים את המרגרינה ומקפיצים קלות את הכרישה להתרככות. מצננים. מעבירים לקערה את העדשים (ללא המים), הכרישה, גבינת השמנת, השמנת, הפרמזן, מלח ופלפל, מעט אגוז מוסקט ושתי ביצים. מערבבים היטב.
מרדדים את בצק החומוס ומשטחים על תבנית פאי בקוטר 26. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשבע דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את תערובת העדשים והגבינות. מחזירים לתנור ואופים כארבעים דקות עד להתקשות והזהבה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון