הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם עדשים ירוקות מושרים למשך לילה
200-250 גרם קמח חומוס
3 ביצים
150 גרם מרגרינה לאפייה חתוכה לקוביות
25 גרם מרגרינה
2 כפות מים קרים
1 כרישה קטנה פרוסה דק
150 גרם גבינת שמנת שום שמיר
1 גביע שמנת חמוצה
75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
בקערה לשים את קמח החומוס עם המרגרינה החתוכה לקוביות עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה אחת, מים קרים ומעט מלח ולשים לבצק אחיד. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה. מבשלים את העדים בסיר עם מים עד לרתיחה ואח"כ עוד כחמש עד שבע דקות, להתרככות. מסירים מהאש, מסננים ומצננים. במחבת ממיסים את המרגרינה ומקפיצים קלות את הכרישה להתרככות. מצננים. מעבירים לקערה את העדשים (ללא המים), הכרישה, גבינת השמנת, השמנת, הפרמזן, מלח ופלפל, מעט אגוז מוסקט ושתי ביצים. מערבבים היטב.
מרדדים את בצק החומוס ומשטחים על תבנית פאי בקוטר 26. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשבע דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את תערובת העדשים והגבינות. מחזירים לתנור ואופים כארבעים דקות עד להתקשות והזהבה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון