חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת עלי פילו ממולאת תרד וגבינה בולגרית נוסח כרתים "ספנקופיטה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בצק פילו תרד וגבינה נוסח כרתים "ספנקופיטה" ניתן להקפיא
פשטידת עלי פילו ממולאת תרד וגבינה בולגרית נוסח כרתים "ספנקופיטה"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בצק פילו תרד וגבינה נוסח כרתים "ספנקופיטה" ניתן להקפיא
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עלי תרד טרי שטופים(או עלי מנגולד), מיובשים וקצוצים דק
250 גר' גבינה בולגרית מפוררת
250 גר' גבינת קשקבל מגוררת
3 כפות שמן זית
3 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1.5 חבילות חמאה מומסת
10 עלי פילו מלבניים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מבשלים את עלי התרד או המנגולד במים במשך כדקה. מסננים היטב. סוחטים בכפות הידיים תוך לחיצה ומניחים בקערה.
2.מוסיפים את הגבינות, שמן הזית, הביצים, המלח והפלפל השחור ומערבבים.
3.מברישים את התבנית בחמאה המומסת. מניחים עלה פילו, מברישים בחמאה ומניחים עלה נוסף. מברישים שוב ומניחים עלה שלישי ורביעי. מניחים לשוליים לגלוש אל מחוץ לתבנית. מקפלים עלה נוסף ומניחים אותו על שאר העלים.
4.מניחים את המלית על בסיס העלים ומשטחים היטב. מקפלים את העלים שגלשו מחוץ לתבנית על המלית ומברישים בחמאה. מניחים עוד עלה על פני המלית ומברישים בחמאה. מכסים בעלה נוסף, מברישים ומניחים שוב עלה על עלה תוך כדי הברשה, עד גמר העלים. דוחסים את שאריות העלים בין המאפה לתבנית,ומורחים בחמאה את פני המאפה.
5.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשעה עד לקבלת גוון חום זהבהב. מגישים חם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ספר המתכונים שלי
שתף את המתכון