הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג"ר דלעת
150 גרם חמאה (מומסת)
150 גרם קמח
3 כוסות סוכר
3 כוסות חלב
3 כפיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
מקל של קינמון (לא חובה)
3 ביצים
1 כוס אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה
1.חותכים את הדלעת לריבועים ומניחים בסיר עם 1 כוס סוכר ומקל קינמון ומים עד כדי כיסוי. מבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת.
2.מוציאים את הדלעת למסננת, והשאירו 2 כוסות נוזלים בסיר.
3.מוסיפים את הקמח לנוזל בסיר. מוסיפים 1 כוס סוכר 2 כוסות חלב תוך ערבוב מהיר של התערובת.
4.מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
5.מוסיפים לרוטב מעט מקוביות הדלעת
6.יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
7.מועכים את שאר ריבועי דלעת במזלג ומשאירים בצלוחית.
להרכבת הפאי:
בפיירקס או תבנית אפיה מורחים פחות משליש של בשמל עם הדלעת המוטמעת בתוכה, מעל מוסיפים את מחית הדלעת אגוזי המלך הקלויים ומכסים עם שאר הבשמל.
8.מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות עד הזהבה. מגישים חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון