חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת/פאי מתוקה מדלעת ברוטב בשמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת דלעת קינוח אהוב במצרים ובמזרח לוב.
פשטידת/פאי מתוקה מדלעת ברוטב בשמל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת דלעת קינוח אהוב במצרים ובמזרח לוב.
הוראות הכנה
מרכיבים
750 ג"ר דלעת
150 גרם חמאה (מומסת)
150 גרם קמח
3 כוסות סוכר
3 כוסות חלב
3 כפיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
מקל של קינמון (לא חובה)
3 ביצים
1 כוס אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה
1.חותכים את הדלעת לריבועים ומניחים בסיר עם 1 כוס סוכר ומקל קינמון ומים עד כדי כיסוי. מבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת מתרככת.
2.מוציאים את הדלעת למסננת, והשאירו 2 כוסות נוזלים בסיר.
3.מוסיפים את הקמח לנוזל בסיר. מוסיפים 1 כוס סוכר 2 כוסות חלב תוך ערבוב מהיר של התערובת.
4.מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
5.מוסיפים לרוטב מעט מקוביות הדלעת
6.יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה חלקה.
7.מועכים את שאר ריבועי דלעת במזלג ומשאירים בצלוחית.
להרכבת הפאי:
בפיירקס או תבנית אפיה מורחים פחות משליש של בשמל עם הדלעת המוטמעת בתוכה, מעל מוסיפים את מחית הדלעת אגוזי המלך הקלויים ומכסים עם שאר הבשמל.
8.מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות עד הזהבה. מגישים חם או קר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון